• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ahmet Varol: Türkiye’ye yatırım yapan BAE, “iyi BAE” midir?

Ahmet Varol: Türkiye’ye yatırım yapan BAE, “iyi BAE” midir?
Bizim tavırlarımızı, ülke yönetimlerinin sergilediği politikalarla ilgili yaklaşımlarımızı, değerlendirmelerimizi ve fikirlerimizi diplomatik ilişkiler ve yöneticilerin siyasi çizgileri belirlemez.

Dolayısıyla eğer bir konuda herhangi bir ülkenin yönetimine eleştiride bulunuyorsak tavrımızın değişmesi için ya bildiklerimizin yanlış olduğu konusunda kesin bir kanaate varmamız ya da eleştirdiğimiz şeylerin değişmesi gerekir. 

Son günlerde, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dhabi Emirliği Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Âl-i Naheyan’ın Türkiye’ye gelerek yaklaşık 10 milyar dolarlık bir yatırım için anlaşmalar imzalaması sebebiyle bir tartışma yaşanıyor. “Acaba ne değişti de Türkiye, BAE ile böyle bir yakınlaşma sağlayarak bu anlaşmaları imzaladı? BAE’ye hükmeden anlayış mı değişti yoksa Türkiye paranın kokusunu alınca tavrını mı değiştirdi?” tarzında sorular soruluyor. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/turkiyeye-yatirim-yapan-bae-iyi-bae-midir-37540.html

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim