• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Ahmet Varol: UCM’nin İsrail kararı ve ABD’nin tavrı

Ahmet Varol: UCM’nin İsrail kararı ve ABD’nin tavrı
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) aslında bizim, uluslararası platformda savaş suçlarıyla ilgili olarak adaleti icra edeceğini, hukukun gereğini yerine getireceğini umduğumuz bir yargı organı değildir.

Bilindiği üzere bu kurum İsrail işgal rejiminin Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda gerçekleştirdiği katliamla ilgili açılan dava dosyalarını Aralık 2019’un başında üçüncü kez kapatmıştı. O zaman biz “UCM hukuku ne kadar uyguluyor?” başlıklı bir makale yazmıştık. Bu makalemizi kişisel web sitemizden (www.vahdet.info.tr) okumanız mümkündür. 

Küresel güçlerin yaygın olarak kullandığı bir “savaş hukuku” kavramı var. Bazı fiiller ve aşırılıklar hakkında “savaş suçu” tanımlaması yaptı. Dolayısıyla “savaş hukuku”nu uyguladığını göstermek amacıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi adını verdiği bir yargı kurumu da kurdu. Bilindiği üzere UCM, BM öncülüğünde kurulmuş bir kurumdur. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/ucmnin-israil-karari-ve-abdnin-tavri-35149.html

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim