• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Ahmet Varol: Zaho Katliamı

Ahmet Varol: Zaho Katliamı

20 Temmuz Çarşamba günü Irak Kürdistanı Özerk Bölgesi’ne bağlı Duhok vilayetinin Zaho ilçesi sınırları içinde yer alan bir dinlenme tesisine yönelik olarak top mermileriyle gerçekleştirildiği belirtilen korkunç bir saldırı düzenlendi. Saldırıda 2’si çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Saldırı tam anlamıyla bir katliam niteliği taşımaktadır ve hiçbir şekilde onaylanması mümkün değildir. Kim tarafından ve ne adına yapılırsa yapılsın reddedilmesi gerekir. 

Irak Başbakanı Mustafa El-Kazımi olayın hemen ardından, sıcağı sıcağına Türkiye’yi suçlayarak sert ifadeler içeren açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Dış İşleri Bakanlığı da resmi açıklama yayınlayarak saldırıyı kınadığını, kesinlikle reddettiğini ve sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğunu dile getirdi. Dış İşleri Bakanlığı açıklamasında; “Irak hükümeti yetkililerini hain örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz.” ifadesine yer verildi. 

Aslında Türkiye ile Irak arasında son dönemde belirgin bir yakınlaşma olmuş ve karşılıklı işbirliği konusunda önemli adımlar atılmıştı. Ancak Bağdat yönetimi Türkiye’nin PKK’nın Irak sınırları içindeki merkezlerini de etkisiz hale getirmek amacıyla yaptığı operasyonlardan rahatsız oldu. Zaho’da yaşanan olayın ardından, saldırının arka planı hakkında yeterince araştırma yapmadan doğrudan Türkiye’yi suçlu göstererek hedefe yerleştirmesinde de bu rahatsızlığının önemli bir payı olduğunu sanıyoruz. 

Bu arada, Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi de PKK ile Türkiye arasındaki savaştan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, bu savaşın bitirilmesi ve kendi topraklarında bu savaşın sürdürülmemesi yönünde taleplerde bulundu. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/zaho-katliami-39687.html

Bu haber toplam 205 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim