• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Ali Bal: EBA'nın başarısı üzerine

Ali Bal: EBA'nın başarısı üzerine

2012 yılında MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde işlevselleşen Eğitim Bilişim Ağı (EBA)  ilk günden bugüne öğrenci, öğretmen ve diğer kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, gelişen teknolojiyle uyumlu bir şekilde sürekli yenileniliyor.

EBA’daki yenilenme eğilimi, MEB’in 2023 Vizyonu hedefleri doğrultusunda geliştirilen yeni sürümü ile birlikte yüksek bir ivme kazanmış durumda.  Özellikle kullanıcılarının beklentilerini karşılamak üzere yapılan geliştirmeler, teknolojideki son yeniliklerle harmanlanarak sisteme yansıtılıyor. Böylece, beklenmedik bir anda ortaya çıkan salgın sürecinde, uzaktan eğitimin ülkemizdeki ana platformu olmuş durumda.

Öyle ki diğer ülkelerle karşılaştırıldığında EBA, Türkiye’yi dünya klasmanında ön sıralara taşıyor. Türkiye, ulusal çapta uzaktan eğitim başlatan Çin'den sonra dünyada ikinci ülke durumunda. Bu arada EBA, dünyanın en çok kullanılan web siteleri arasına girerek büyük bir başarı gösterdi. Zira kullanım miktarı ve internet trafiği kriterlerine göre eğitim alanındaki tüm siteler arasında 1 Ekim 2020 tarihinde dünyada 1. sıraya yükselme başarısı da gösterdi. EBA, bu çerçevede brainly.co.id, blackboard.com, schoology.com, quizlet.com, quizizz.com gibi platformlarla yarışarak ve onları da geride bırakmıştır. Tebrikler!

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/ebanin-basarisi-uzerine-1282/

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim