• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Ali Bal: Sabır Atları

Ali Bal: Sabır Atları

Bugün şiirle açıyorum tüm kapıları. Şiirle sızıyorum en kuytu köşelere, en mahrem sırlara şiirle giriyorum. Gök’ten şiir yağıyor, açıp kalbimi şiir topluyorum, şiir saçıyorum dağlara, ovalara, ırmaklara…

Şiir bizi çağırıyor. Gök’ten şiir damlıyor. Biraz hüzün, biraz yalnız, biraz aşk ve şiir olup taşıyor kalbim. “Döndüm/sana yüzüm/ açtım ellerimi” diyor şair Hüseyin Gök. Bir kalbin şiire dönüşü, bir aşkın hüzünle imtihanı ve sonsuz kudrete yakarışıyla açılıyor “Sabır Atları”. Soğuk bir şubat gününde kalbime sıcaklık getirmişti “Sabır Atları”. Sabrın sindiği, ruhun sabra bindiği, sonsuz aşkın şiir olarak döndüğü mısralar arasında kayboluyorum. Tertemiz, dupduru ve sade bir Türkçenin, sevgiyle bezenmiş bir gönlün şiir hâlinde sunulduğu dizeler. Kısa, öz ve abartıdan uzak, yalın dizeler.

“Sabır Atları”, Hüseyin Gök’ün EOY’den çıkan ilk şiir kitabı. Eylül 2017’de ilk baskısı yapılmış, 68 sayfa ve 44 şiirden oluşan “Sabır Atları”nın ilk sayfasındaki hitap dikkat çekiyor: “Eşim Şenay’a, kızlarım Ruveyda, Beyza, Kübra’ya” ve sonraki sayfada Fuzûlî’den ölümsüz bir beyit: “Aşk imiş her ne var âlemde/ İlim bir kîl u kâl imiş ancak”

Hüseyin Gök, geleneğe uyarak bir “Yakarış” şiiriyle başlıyor. Divanlarda olduğu gibi Yaratıcı’ya yakaran bir ruh görüyoruz ilk dizelerde:

“kalbim kırık/boynum bükük/arz etmeye hâlimi/varmaz dilim”

Bir acziyet vardır. Bir kulun sonsuz makama arz edilen hâli vardır:

“bildir bilmediklerimi/erdir ermediklerime/katında yükselt/nuruna gark et”

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/ali-bal/sabir-atlari/haber-242192

Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim