• İstanbul 29 °C
  • Ankara 35 °C

Ali Yalçın’dan Akit’e çok özel açıklamalar: ‘Mart’ın sonu bahar dediler’ kışı yaşattılar

CHP’li belediyelerdeki işçi kıyımının ‘sözleşmeli’ tuzağından kaynaklandığını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Bu işi TBMM düzeltir.
Bunlarla ilgili kadro düzenlemesi yaparak bütün tartışmayı bitirirsiniz. ‘Mart’ın sonu bahar’, ‘Derman belediyeciliği’ diyeceksin insanlara zulüm edeceksin. Bu kabul edilemez. Her zaman emekçinin yanındayız” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra işten çıkarılan işçiler, ücretli öğretmenlik, İmam Hatip ve diğer okullardaki ders içerikleri ve Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan annelerle alakalı olarak Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Akit’e özel açıklamalarda bulundu.

İş cinayeti işleniyor

İşten çıkarılan işçilerin akıbetlerine ilişkin konuşan Ali Yalçın, şunları dile getirdi:

“Ortada bir cinayet var. İnsanları iki satır yazıyla kapının önüne attılar. Bazı belediyelerde işçi çıkarmayacağına yönelik noterden teminat verenler oldu. 12 bin 500 kişi Hak-İş’ten istifa ettirildi. 7 bin istifa ve bin kişinin üzerinde işten atılma da Memur-Sen Konfederasyonu’ndan var. Emekçinin ekmeğiyle oynanmayan belediye yok. Bizim sendikalarımızdan istifa ettirdikleri ve kendi sendikalarına geçirdikleri kişileri bile işten attılar. Biz sendikanın memuru değiliz. Biz devletin memuruyuz. Devlette devamlılık esastır. Bir kişinin iki dudağının arasında kalan cümlelerle bu iş yürümez. Devlete olan güven azalır. Bu herkesin ortak yarasıdır. Bu konuda bir yasal düzenleme yapılmalıdır. Bu düzenlemeyle 31 Marttan sonra işten atılanlar işine geri alınmalı. Muhalefet ve İktidar bu konuda çalışmalı ve bu isteğimizi yerine getirmelidir. Bu işi meclis düzeltir. Bunlarla alakalı kadro düzenlemesi yaparak bütün tartışmayı bitirirsiniz. ‘Mart’ın sonu bahar’ diyeceksin, ‘Derman belediyeciliği’ diyeceksin insanlara zulüm edeceksin. Bu kabul edilemez. Biz her zaman emekçinin yanındayız. Bu konuda da her türlü mücadelemizi veriyoruz.”

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/haber/ali-yalcindan-akite-cok-ozel-aciklamalar-martin-sonu-bahar-dediler-kisi-yasattilar-1005587.html