• İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 16 °C
  • Konya 8 °C
  • Sakarya 8 °C
  • Şanlıurfa 14 °C
  • Trabzon 9 °C
  • Gaziantep 14 °C
  • Bolu 2 °C
  • Bursa 8 °C

Allah, bozgunculuk yapanları sevmez

Allah, bozgunculuk yapanları sevmez
Mehmet Nezir Gül

Bozgunculuk çirkin bir davranıştır. Oyun oynayan iki çocuğun oyununu bozmaktan, aile, toplum, millet ve devletin huzurunu, düzenini bozmaya varıncaya kadar… Bir Müslüman her zaman onaran, imar eden, düzelten, üreten, ıslah eden bir işlev görür.

Müslüman ister en sade vatandaş olsun ister en yetkili kişi olsun; kendisinin, yakın çevresinin, milletin, ümmetin ve insanlığın iyiliği için çalışır. Ve böylece herkesin sevgisini kazanır. Böylelerini Allah da sever. Ama bozgunculuk yapanları sevmez. Tarımı yok edenini de sevmez. Doğal üretimi bozanı da sevmez. Nesillerin İslam’dan, dinden, ahlaktan yoksun olarak yetişmesini isteyenleri, İslami değerlerden uzak yetişmesini isteyenleri de sevmez. Kültür ve sanatta ifsat edici eserler ortaya koyanları da sevmez.

“O hâkimiyeti ele aldığında ülkede bozgunculuk çıkarıp ürünleri ve nesilleri yok etmeye çalışır. Allah bozgunculuğu sevmez.” (Bakara, 2/205)

“…Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.” (Kasas, 28/77, Maide, 5/64)

ALLAH, KENDİNİ BEĞENİP BÖBÜRLENENLERİ, BÜYÜKLENENLERİ SEVMEZ

“Kalbinde zerre kadar kibir olan insan (cezasını çekmeden) cennete giremez.”

Hz. Muhammed (sav)

Dünyanın en çekilmez insanlarındandır kibirli insanlar.

Hiçbir şeyi, hiçbir kimseyi beğenmezler.

Yapılan işleri de kolay kolay beğenmezler. Her işte bir bahane bulur, eleştiri getirir; insana teşekkürü ve emeğe saygıyı bilmezler.

Devamı: https://www.yenisafak.com/ramazan/allah-bozgunculuk-yapanlari-sevmez-4806370

Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim