• İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Ardan Zentürk: Beşar ile vedalaşma zamanı mı?

Ardan Zentürk: Beşar ile vedalaşma zamanı mı?
Turan Kışlakçı’ya güveniyorum. 24 TV-ModeratörGece’de, “haberi, sürpriz bir Ortadoğu ülkesinin başbakanlık kaynağından aldım, Suriye diktatörü bir bildiri okuyarak ülkesinden ayrılacağını yakın zamanda açıklayacak” dedi.

Kışlakçı, Ortadoğu’nun tüm cephelerine hakim bir araştırmacı-yazar, söylediklerinde biraz gecikme olabilir, ama zaten işin ucu oraya doğru ilerliyor.

Rusya’nın 2016’dan bu yana gündemde tuttuğu bir formülden söz ediyoruz: Beşar gidecek, Baas ana yapısı ve devlet olarak Suriye varlığını koruyacak, yeni siyasi kadroyla “meşru” muhalefet yeni bir anayasa ile Suriye’nin rotasını belirleyecek.

Türkiye’nin her zaman hazır olduğu, İran’ın ise her zaman engellediği bir formül.

Ama, işlerin özellikle Tahran hattında hayli değiştiği bir zaman diliminde devreye girmesi kaçınılmaz görünen bir formülden söz ediyoruz.

· YIKILMIŞ BİR ÜLKEYİ KİMSE TAŞIYAMAZ…

Manzara nettir: Suriye yıkılmış, gerçekte ortadan kaybolmuş bir devlettir. Nüfusunun yüzde 80’i “derin fakirlik” içinde yaşayan ve dünyada YEMEN İLE BİRLİKTE İNSAN ELİYLE ÜRETİLMİŞ AÇLIK TEHLİKESİ İLE KARŞILAŞAN bir ülkeden söz ediyoruz.

Parası pul bile değil, pulun da bir değeri vardır, bu nedenle, Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde artık TL ile ekonomik istikrar sağlanabiliyor, rejim ve PKK’nın kontrolündeki bölgelerde ise büyük bir insani trajedi ile karşılaşmış durumdayız.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/besar-ile-vedalasma-zamani-mi-yazi-1554689/

Bu haber toplam 180 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim