• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Ardan Zentürk: Suriye'de bir Nazi'yi meşru görüp, savunmak…

Ardan Zentürk: Suriye'de bir Nazi'yi meşru görüp, savunmak…

Alois Brunner, 1912 yılında, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun tebası olarak Nadkut’ta dünyaya geldi. Nazi partisine üye olduğunda, takvimler 1931 yılını gösteriyordu. Kararlı bir Nazi olarak kendini gösterdi, hızlı yükseldi. 1938’de, SS oldu, hemen, Avusturya Yahudi Tahliyesi Merkez Ofisi’nde göreve başladı, bir yıl sonra da birikimin direktörlüğüne getirildi.

Kendisi gibi Avusturya kökenli soykırım suçlusu SS-Nazi komutanlarından Adolf Eichmann ile yakın çalıştı. (Eichmann, Nazilerin Yahudiler hakkında almış olduğu “nihai çözüm” kararında ve devamında etkin görev almış bir karakterdi, Auschwitz başta Avrupa’daki toplama kamplarını oluşturdu, Yahudiler’in gaz odaları ve fırınlarda yok edilmesi operasyonlarının bir numaralı adamıydı, savaştan sonra kaçtığı Arjantin’de MOSSAD tarafından ele geçirildi, İsrail’de yargılandı, 1962’de idam edildi.)

Alois Brunner, Avrupa’daki ölüm trenlerinden sorumluydu, Selanik’ten 46 bin, Viyana’dan 43 bin, başta olmak üzere ele geçen evraklarda toplam 129 bin Yahudi’nin toplama kamplarına gönderilmesinden sorumlu olduğu ortaya çıktı. Tarihçiler bu sayının yalnız, altında imzası olan evraklara dayandığını, Brunner’in çok daha fazla insanın ölümünden sorumlu olduğunu vurguluyorlar.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/suriyede-bir-naziyi-mesru-gorup-savunmak-yazi-1556532/

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim