• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Armağan Kuloğlu: Türkiye-ABD ilişkileri nereye?

Armağan Kuloğlu: Türkiye-ABD ilişkileri nereye?

Yeni dönemde ABD-Türkiye ilişkilerinin nasıl bir yol izleyeceği henüz ortaya çıkmamış olup, eskiye göre çok farklı olacağı da beklenmemektedir. İlişkilerin sadece liderler arasında değil, kurumsal çerçevede yürütüleceği, mevcut sorunlarda bir değişiklik görülmeyeceği, ancak söylem ve eylemlerde nüanslar olabileceği düşünülmektedir.
Türkiye ve ABD'nin, S-400, F-35, SDG/PYD/PKK, Doğu Akdeniz, Yunanistan, Karadeniz ve Kıbrıs konularındaki anlaşmazlıkları çıkar çatışmasından kaynaklanmaktadır. Ancak bu sorunlar Türkiye'nin bekasını, güvenliğini ve güvenirliğini etkilediğinden, fazla esneyecek alanı yoktur. Özellikle SDG/YPG/PKK konusunda herhangi bir taviz söz konusu olamaz.
NATO yeniden ön planda
Biden'ın Münih Konferansındaki, Amerika ve Transatlantik İttifakının geri döndüğünü ve AB'yle ilişkilerin yeniden güçlendirileceğini açıklaması, yeni dönemde NATO ve AB platformlarının ön plana çıkacağını göstermektedir. NATO'nun yeniden önem kazanması için Rusya'yı en büyük tehdit olarak nitelendirmiş, Çin'le mücadelede de farklı kurallar uygulanacağını açıklamıştır.

Devamı: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/turkiye-abd-iliskileri-nereye-58365yy.htm

Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim