• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Arslan Tekin: Demirtaş'ın oyunu imzacı reziller

Arslan Tekin: Demirtaş'ın oyunu imzacı reziller

Dün, boyunlarına "aydın" yaftasını asmış 202 rezilin bildirisini vermiş, HDP'nin eski eş başlarından, hâlen mahpus Selahattin Demirtaş'ın, hapisten kurtulmak için giriştiği manevrayı "çözüm" görüp PKK'nın borazanlığını nasıl yaptıkları yazmıştım.

Bu imza organizasyonunu araştırmak lâzım. Nasıl bir örgütlenmeyle imza topluyorlar? Organize edenler çıksınlar "Her şeyimiz şeffaf." desinler. Görelim yiğitliklerini! MİT de bu psikolojik savaşı yürütenlerin kimler olduğunu, nasıl bir örgütlenmeye gittiklerini muhakkak biliyordur. Bilgileri efkâr-ı umumiyeyle paylaşmalıdır. 

Selahattin mahpus ama bazı gazeteciler rahatlıkla röportaj yapabiliyorlar. Safdiller mi, diyeyim, art niyetliler mi; Selahattin yeni bir şey söylemiş, PKK'ya tavır almış gibi, sözlerini manşete çekiyorlar. Adamın derdi hapisten kurtulmak. İki ileri bir geri adım atması normal. A. Öcalan'ın manevra örneğini bizzat şahitliğimle dün verdim. Bir şahitliğimi daha ekleyeyim. İmralı duruşmalarında şehit yakınları PKK Başı'nı öyle bir sıkıştırdılar ki, o da "TeCe de 25 bin kişiyi öldürdü." dedi. Kendi oyununu kendisinin bozduğunu anlar anlamaz sustu. Bu sözüyle iç yüzünü ortayla koymuştu. Selahattin'in de A. Öcalan'dan farkı yok. "Öcalan'ın heykelini dikeceğiz!" diyen o değil mi? Ağabeyi şu an Kandil'de. Türk askerine nasıl pusu kurarız planları yapıyor.

"Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa (İmralı Notları)" kitabını biliyorsunuz. PKK'nın yayını. HDP'lilerin iç yüzünün delili bir kitap. Burada sık bahsederim. "Çözülme" döneminde, HDP'nin eş başları, milletvekilleri, A. Öcalan'dan akıl alsınlar diye İmralı'ya götürülürlerdi. Selahattin, Öcalan'a öyle saygılıydı ki, "Başkanım" lafı dilinden düşmüyordu. Pervin Buldan da, diğer giden milletvekilleri de "başkanım" diyorlar başka bir şey demiyorlardı. Selahattin'den örnek vereyim:

"Sağlığınız nasıl başkanım?" / "40 yaşındayım Başkanım." (s. 29), / "Tamamdır Başkanım, anlaşılıyor." (Emriniz olur manasında) (s. 31) / s. 39'da yine "başkanım" diyor, PKK militanlarından "gerilla" diye bahsediyor. Selahattin aynı görüşmede "Kandil ve Avrupa'daki arkadaşların size selamları var." sözünü ediyor. (s. 30) yine "Karayılan ve Cemil Bayık arkadaşların" ifadesini kullanıyor. (s. 47) Kim bu "arkadaşlar"? PKK liderleri değil mi?

Devamı: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/demirtasin-oyunu-imzaci-reziller-565367h.htm

Bu haber toplam 202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim