• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Arslan Tekin: Kaza-PKK'yla mücadele!

Arslan Tekin: Kaza-PKK'yla mücadele!
Yine helikopter kazası, yine şehit. 11 canımız gitti. Darbecilere direnen bir korgeneralimiz de şehitler arasında. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum.
Şehit Korgeneral Osman Erbaş hemşehrim. Yozgat-Yerköy'den. Geniş bir aileye mensup. Amcaları geçmişte Adalet Partisi ve MHP'de politika yaptılar. Bir amcası ilçemizde belediye başkanı idi. Amca çocuklarından biri bir başka ilden hâlen milletvekili. Osman Erbaş, Fethullahçı Cemaat'in darbe teşebbüsüne direnen generallerin başında geliyordu. Darbeye kalkışıldığını öğrendiğinde Hatay'da bir törendeymiş. Hemen telefona sarılıyor, karargâhına direnme emirleri yağdırıyor. Öyle ki, psikolojik hâkimiyet için yüksek sesle konuşmaktan sesi kısılıyor. Osman Erbaş, "Kendi can güvenliğimizi düşünmeden sadece bir tek tabancayla yollara düştük. Bu millet var oldukça, silahlı kuvvetler var olacaktır." demişti.Güneydoğu'muzda PKK'ya karşı çok sıkı mücadele yürütülüyor. Korgeneral Osman Erbaş'ın komuta ettiği 8. Kolordu'nun bu mücadelede ayrı bir yeri var.Yerköy'ün yetiştirdiği bir generalimiz de hava Korgeneral Mehmet Şanver'dir. Mehmet Şanver, Osman Erbaş'tan öncedir. Birbirlerini biliyorlar. Osman Erbaş, Mehmet Şanver'e "abi" diye hitap ediyor. 
Bu haber toplam 119 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim