• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Ayhan Demir: Karadağ’da neler oluyor?

Ayhan Demir: Karadağ’da neler oluyor?
Batı Türkistan’ın (Balkanlar’ın) nüfusu küçük, üzerine oynanan oyunları büyük ülkesi Karadağ’da, her şey 2014 yılı sonlarında başladı.

Düzenlenen yolsuzluk operasyonunda, eski Karadağ Cumhurbaşkanı’nın ve bazı belediye başkanlarının çocuklarının aralarında bulunduğu, 13 kişi gözaltına alındı.

Operasyon basına yansıyınca, Demokratik Cephe Hareketi-DF öncülüğündeki muhalifler de harekete geçti. “Karadağ’da devrim! Herkes sokağa!” sloganıyla organize olan protestocular arasında siyasetçilerin yanı sıra gazeteciler, akademisyenler ve bazı muhalif aktivistler vardı. Yolsuzluğun yanı sıra ekonomik sorunlar ve işsizlik gibi sebeplerle, hükümetin istifasını ve erken seçime gidilmesini talep ediyorlardı. 

Düğmeye basanlar, Batı yanlısı Sosyalist Demokrat Parti-DPS lideri Milo Cukanoviç’ten kurtulmak adına, iyi bir fırsat yakaladıklarını düşünüyorlardı. Ancak halktan çok fazla karşılık bulamadılar. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ayhan-demir/karadagda-neler-oluyor-39078.html

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim