• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ayşe Şener: Sanatın mı var derdin var

Ayşe Şener: Sanatın mı var derdin var

Derdin mi var? İnsansın. Derdin yok sanıp dünyanın derdini dert mi edindin? Sanatçısın. Bunun için emek verdin de bir “şey” mi dünyaya getirdin? Sanatçısın.

Sanatın mı var? Derdin var. Hastasın. Sağlığın yerinde değil, başkalarının elinde. Başkalarının sığ olmayışı sağ oluşunda… Seni bir ağrı tutmuş “gülüm.” Bir şey çok ağrına gitmiş senin. Kendi ağrını unutmuşsun. Geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Sanat dertlilik ise, kendisine bir dert belleyen insanın kendisine bir ders, -unutulanı hayal ve hatıraya yeniden koyma anlamında- bir ezber, bir okul belirlediği de ortada…

En başta evrensel değerleri dert edinmenin müşterek kıymeti tartışılmaz. Sanat insanı bundan sebep tanıdığı tanımadığı diğer her sanatçı ile tabii bir dostluk, hatta ileri gidelim tabii bir akrabalık içindedir. Bu kök dert, dal budak sardıysak, çınar olduk ya da olamadıysak onun sebebi olan dert bütün hassas insanların ve hassasiyetlerini sanatın herhangi bir şekli, dili ile ifade edenlerin buluşma noktasıdır. Kişisel olarak “insan oldum-olamadım kaygısı” küçük bir kayık olarak, köşeleri aklımıza vura vura çırpınır dururken, bir ortak buluşma, bir büyük kurtuluş gemisi olarak duyarlı zihinlerde yüzer. “İnsanlık nerede?”, “Nereye gidiyor?”, “Olma, olgunlaşma güzergahında süzülüp gidiyor mu, yüzüp gidiyor mu?”  gibi soruların rüzgârıyla yol alır.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/sanatin-mi-var-derdin-var-134/

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim