• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

'Aziz Üstel: 'Türkler geliyor İsrail ve Batı altına kaçırıyor?''

'Aziz Üstel: 'Türkler geliyor İsrail ve Batı altına kaçırıyor?''
Rusya ve Polonya'da adına Pogrom denilen, Yahudilere yönelik şiddet eylemler,19. yüz yılın ikinci yarısında tavan yaptı.

Peki, neden Polonyalılarla Ruslar Yahudilere karşı şiddet uyguluyorlardı? Yahudiler, her iki ülkede de hem üretimi hem ticareti ele geçirmişlerdi. Nasıl mı? İki ülkede de var olan sultani tembellikten yararlanarak gerek Polonyalılar gerekse de Ruslar sermaye birikiminin ne olduğunu bile bilmiyorlardı. Dahası bu ülkelerden Batı'ya göçmüş Yahudiler, para yolluyor, yerleşik Yahudiler sürekli Polonyalı ve Rusların mallarını satın alıyorlardı. Kısa sürede Yahudiler patron olmuştu. Gerek Polonyalı gerekse de Rus halkı bu duruma isyan ediyor, Yahudi nefreti her geçen gün artıyordu. Yerli halkın baskısından, şiddet ve nefretinden yaka silken Yahudiler topluca Batı'ya göç etmeye yeltenmişlerse de Batılı ülkeler onları içeri almamıştı. Aynısı yıllar sonra Nazi'lerden kaçmaya çalışan Yahudilere de uygulanacaktı. Örneğin New York Limanında içi tıka basa Yahudilerle dolu bir gemi, üç gün limanda bekletildikten sonra Almanya'ya geri yollanmış, oradan da kampları boylamıştı.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/turkler-geliyor-israil-ve-bati-altina-kaciriyor-yazi-1628530/

Bu haber toplam 231 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim