• İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Başkan Arıcan: Kendimizi, hayatı ve tüm kâinatı okumalıyız

Başkan Arıcan: Kendimizi, hayatı ve tüm kâinatı okumalıyız
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, AGD TV’de “Okuma Kültürü” programına katılarak kitap okumanın önemine ilişkin ufuk açıcı açıklamalarda bulundu.
İnternet üzerinden yayın yapan,  aileler ve gençlere yönelik yayınları ile dikkat çeken AGD TV’nin yeni programı “Okuma Kültürü” nün çekimlerine başlandı.
 
Bütün Kitaplar Tek Bir Kitab'ı Anlamak İçin Okunur
 
Mehmet Selim Atlıhan’ın hazırlayıp sunduğu programın ilk konuğu Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan oldu. 30.09.2020 tarihinde gerçekleşen söyleşide konuşan Başkan Arıcan  kitap ve okumanın önemine değinerek “Aslında tüm kitaplar, tek bir kitabın, yani Kur’an-ı Kerim’in anlaşılması içindir. Okumalıyız, okumaya özellikle zaman ayırmalıyız. Çünkü okumak, bizim için asla bir lüks değil; tam tersi, kendi tekâmülümüz için zorunlu bir ihtiyaçtır. Ve burada, okumaktan kastımız ise, sadece kitap değil; bilakis bununla birlikte, kendimizi, hayatı ve tüm kâinatı okumaktır.” ifadelerini kullandı.
 
Okuma alışkanlığı aileden başlar
 
Okumanın ilk ailede başladığını belirten Başkan Arıcan, “Ailedeki okuma, tabii ki her zaman ‘Al şu kitabı oku’ şeklinde olmaz. Ya nasıl olur? Evde kitap ve dergilerle hemhal olmakla, evde ebeveynler tarafından okunan kitapların çocuklar tarafından da görünüp takip edilmesiyle ilk okuma serüvenimiz başlar. Bunun için de çocuğun daha küçük yaşlarda kitapla teması son derece önemlidir.” diye konuştu. 
 
Okumayla ilgili olarak kendi hayatından da örnekler veren Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan hayatında iz bırakmış kitap ve yazarlardan örnekler verdiği konuşmasında kültür ve sanatın toplumlar için çok önemli olduğunu vurguladı. 
 
Günümüzün önemli yazar ve  düşünürleriyle “Okuma Kültürü” üst başlığı altında kitap okuma, kültür ve sanatın önemine ilişkin yapılacak söyleşiler
önümüzdeki günlerde AGD TV  de yayına girecek.
 
Aile, gençlik, kültür, sanat ağırlıklı bir yayın politikası izleyerek 2014’ten beri internet üzerinden yayın yapan AGD TV’ye www.agdtv.net  internet adresinden veya sosyal medya hesaplarından (Facebook, Youtube ve Twitter) üzerinden ulaşmak mümkün.
9acd850f-6a6c-4c2f-b899-e529fe1f59a5.jpg
Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim