• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Bilal Sambur: Corona günlerinde üniversite

Bilal Sambur: Corona günlerinde üniversite

COVID-19 Salgınıyla baş etmeye çalıştığımız bugünlerde iki buçuk milyondan daha fazla genç insan, üniversiteye girmek için sınavlara girdi. Üniversiteye giriş sınavları, ülkemizdeki en önemli eğitim ve sosyal olayların başında gelmektedir. Yıllarca verilen emeklerin sonunda insanlar, gelecekte hayal ettikleri hayata göre iyi bir üniversite eğitimi almayı umut etmektedirler. Genç insanlarımızı hayata bağlayan umutların başında üniversite gelmektedir. Üniversitenin umut kaynağı olmaya devam etmesi, önemlidir. Çocuklarımızın üniversite eğitimi almasına önem veren bir toplum olarak üniversitenin anlamını ve önemini kavramamız gerekmektedir.

Latince bir kavram olan universitas’dan türeyen üniversite bütün anlamına gelmektedir. İnsana ve doğaya dair bütün faaliyet alanlarının bir bütün olarak çalışıldığı kurumun ve toplumun adı üniversitedir. Üniversite, sadece bir kurum değildir. Üniversite, bir toplumdur. Üniversite toplumunda farklı alanlarda farklı arka planlara ve görüşlere sahip insanlar, bir araya gelerek insanı, hayatı, toplumu ve doğayı anlamaya ve araştırmaya çalışmaktadırlar. Üniversite, topluluklardan oluşan bir toplumdur. Farklı disiplinlere mensup araştırmacıların oluşturduğu bilimsel topluluklar,  bilimsel ve insani çoğulculuklarıyla üniversite toplumuna bir bütün olarak kan ve can vermektedirler. Üniversiteyi sağlıklı bütüncül toplum haline getiren şey homojenlik değil, çoğulculuktur.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/prof-dr-bilal-sambur/corona-gunlerinde-universite/haber-242519

Bu haber toplam 183 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim