• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Bu topraklarda hür irademizle var olacağız

Bu topraklarda hür irademizle var olacağız
TYB (Türkiye Yazarlar Birliği) 15 Temmuz gecesi maruz kaldığımız darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı. Her satırına aynen katıldığımız bildiride şöyle denildi:

Türkiye’yi 1960’lardaki, 1980’lerdeki menfur darbe günlerine döndürmek isteyen karanlık eller halkın iradesi karşısında hiç bir şanslarının olmadığını gördüler.

16 Temmuz bize yeni bir şafağın müjdesini vermektedir: Bu topraklarda hür irademizle var olmaya devam edeceğiz!   

Asıl güç silahta değil, ülkesine, devletine ve demokrasiye sahip çıkan halktadır. Top, tank ve bütün silahlar, düşmana karşı kullanılmak içindir. Bu amacın dışına çıkıldığı zaman zorbaların aracı olur, geri teper ve kullananı imha eder. Türkiye bu rezil darbe girişiminden sonra ciddi bir arınma sürecine girmek zorundadır.

Milletimiz bin yıllık varlık şuuruyla devletine, hükümetine sahip çıkmıştır. Demokratik sistemi işler halde tutma konusunda halkımızın ortaya koyduğu irade gelecek için en büyük ümidimizdir.

Türkiye’nin düşünce ve edebiyat camiasını temsil eden Türkiye Yazarlar Birliği yönetimi millete karşı yapılan bu menfur kalkışmayı şiddetle lanetler ve seçilmiş meşru yönetimin ve halkının yanında olduğunu açıklamaktan şeref duyar.

Milleti hiçe sayarak, nefsini, cemaatini, örgütünü... öne çıkarmak isteyen tahakkümcü ihanet şebekesine söyleyeceğimiz şudur: “Milleti hiçe sayarak varılacak bir yer yoktur! Haddinizi bilin, daha fazla kardeş kanı dökülmemesi için bu yanlış yoldan dönün!”

Devamı için: http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/bu-topraklarda-hur-irademizle-var-olacagiz-haber-28970#sthash.O9XD1Mjo.dpuf

Bu haber toplam 2041 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim