• İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Bülent Orakoğlu: 28 Şubat Cuntası: “Gerekirse milyonlar ölür’’

Bülent Orakoğlu: 28 Şubat Cuntası: “Gerekirse milyonlar ölür’’
28 Şubat Darbesi’nin üzerinden 24 yıl geçti. Darbenin neden olduğu yasaklar ve ayrımcı uygulamalar AK Parti hükümetleri tarafından kaldırıldı.

Fakat toplumun dindar kesimini hedef alan ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın başbakanı olduğu Refahyol koalisyon hükümetini her alandan baskılayan süreç büyük zulümlere sahne olmuştu. Türkiye hak ve özgürlüklerin hesapsızca kısıtlandığı, hukuk tanımayan keyfi uygulamaların hüküm sürdüğü ve halkın oylarıyla iş başına gelen iktidarın daha önce benzeri görülmemiş yöntemlerle alaşağı edildiği bir askeri cunta dönemi yaşamıştı. Başörtülü imam hatipli öğrencilere, Kur’an kurslarına inanılmaz baskılar ve yıldırıcı psikolojik harekat metotları uygulanıyordu. Mağdur edilen öğrencilerin ancak yüzde 10’u yurt dışına gidebildi. Türkiye her darbe sürecinde olduğu gibi 28 Şubat’ta da içe kapatılmıştı. MGSB ‘de iç ve dış tehditlerde PKK 1’inci sıradan aşağılara inerken milleti, milli ve manevi değerleri ‘İrticai Kalkışma’ olarak gören bir zihniyet irticai tehdidi ülkenin 1 numaralı iç tehdidi olduğunu dayatmaya başlamıştı. Bu süreçte Çevik Bir ve Güven Erkaya irticai tehdidin PKK’dan daha tehlikeli olduğuna işaret eden açıklamaları her platformda dile getiriyorlardı. Bu tehdit değerlendirmesi ABD Dışişleri Bakanı Warren Cristopher’in Ankara Büyükelçiliği’ne gönderdiği kripto ulusal güvenlik belgesinin içeriğinde açıkça görülebiliyordu. Bu belgeye göre ABD’nin 15 Ekim 1996 yılında Refah Yol iktidarının düşmesi için örtülü olarak düğmeye bastığı anlaşılıyordu. 

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulent-orakoglu/28-subat-cuntasi-gerekirse-milyonlar-olur-2059025

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim