• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Bülent Orakoğlu: Biden İsveç’e NATO vizesi vermesi için Türkiye’yi nasıl ikna edecek; F16 şantajı baydı artık?

Bülent Orakoğlu: Biden İsveç’e NATO vizesi vermesi için Türkiye’yi nasıl ikna edecek; F16 şantajı baydı artık?
ABD Başkanı Joe Biden, Colorado’da, ABD Hava Kuvvetleri Akademisi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada “İsveç NATO’ya üye olacak söz veriyorum” dedi.

Bu söz ifadesi bana Türkiye’de Erdoğan’ı devirmek için muhalefete destek sözü veren Biden’i hatırlattı. Biden FETÖ kanalıyla muhalefetin lideri Kılıçdaroğlu’na Başkan Erdoğan’ı devirmesi için destek verirken Kılıçdaroğlu’ndan İsveç’i NATO’ya alma sözünü aldı mı? Kılıçdaroğlu da Biden’e ‘Sana söz İsveç’i NATO’ya törenle alacağız’ dedi mi? Yoksa ileri derece demans hastası olan Biden Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Kılıçdaroğlu’nun kazandığını düşünerek ‘İsveç’i NATO’ya alacağız’ demiş olabilir miydi?

ABD BAŞKANI BİDEN İSVEÇ’TE TERÖRLE MÜCADELE YASASI’NIN GÜNLER ÖNCE YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ NEDENİYLE İSVEÇ’E NATO’YA ONAY SÖZÜ VERMİŞ OLABİLİR Mİ?

Biden, ülkesinin, dünyanın her yerinde ortaklıklarını geliştirdiğini savunarak, Hint-Pasifik’te Japonya ve Güney Kore ile gelişen ilişkilerin yanısıra AUKUS ve Quad ittifaklarını örnek verdi. NATO ittifakının da daha dinamik ve birlik halinde olduğunu kaydeden Biden, “En yeni müttefikimiz Finlandiya ile yakında da İsveç’in bir an önce ittifaka katılmasıyla (NATO) şimdi daha güçlü. Bu (İsveç’in üyeliği) gerçekleşecek. Size söz veriyorum.” diye konuştu.

Ancak NATO’ya Türkiye’nin terör ve PKK’lıların Türkiye’ye iade şartlarını yerine getirmeden Türkiye’yi göz ardı ederek hatta Amerika kozunu oynayarak üye olmak isteyen İsveç Biden’den aldığı destekle ülkesini PKK’nın ini haline getirmişti. Biden ile İsveç üst düzey yetkilileri arasında yapılan görüşmeler neticesinde Kılıçdaroğlu’nun kesin Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağını düşünen İsveç Başbakanı ve diğer yetkililer, Türkiye’nin isteklerini yavaşlatarak zaman kazanmaya çalışıyorlardı. Başkan Erdoğan’ın 1 ve 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini kazanması üzerine apar topar hukukçuların ifadesiyle içi boş göstermelik bir ‘Terörle Mücadele Yasası’ çıkardılar. Bu yasa aslında terörle mücadeleden çok bebek ve çocuk katiller sürüsü PKK’lıları demokrasi ve fikir özgürlüğü örtüsü altında koruyan ve destekleyen göstermelik bir yasa paçavrasından öte bir anlam taşımıyordu.

NATO DEVLET VE HÜKÜMET BAŞKANLARI’NIN VİLNİUS TOPLANTISI ÖNCESİ YOĞUN DİPLOMASİ ATAKLARI. BİDEN 29 MAYIS’TA BAŞKAN ERDOĞAN’I ARAYARAK TEBRİK ETTİ
 
Bu haber toplam 116 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim