• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Bülent Orakoğlu: Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Kontrgerillayı (ERGENEKON’U) neden inkar ediyor?

Bülent Orakoğlu: Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Kontrgerillayı (ERGENEKON’U) neden inkar ediyor?
Aslında seçilmiş hükümeti hedef alan kalkışma zinciri, önce Amerika merkezli RAND Corporation’ın raporu ile başladı.

“İktidar değişikliğini” dillendirdi. Hayata zorla geçirilmeye çalışılan senaryo eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tarafından o dönem şüpheli bir nedenle FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasının fitili ateşlendi. Arkasından dönemin CHP Milletvekili Dursun Çiçek aynı senaryoyu dillendirmeye devam etti. Başbuğ ve Çiçek ‘’askerlere Sivil Yargılamanın önünü açan ‘’yasa değişikliğinin arkasındaki 6 AK Parti milletvekilin isimlerini açıklayarak askeri vesayeti tekrar hortlatma gayreti içine girdiler. Aslında askerlere sivil yargılamanın önü yıllar önce TBMM’sinde açılmıştı. Bu durumda İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek neden AK Partiye iftira atıyorlardı. Bu olay çamur at izi kalsın atasözü ile açıklanabilir miydi? Zira Ak Parti iktidarı üzerinden milli iradenin tecelli ettiği TBMM’sine saygısızlık yapılıyordu. Darbecilerin asıl hedefinin milli irade olduğunu unutmazsak bu aleni yalanları da anlayabiliriz sanırım.

ERDOĞAN’DAN ‘’DAVA AÇIN‘’ ÇAĞRISI

Nitekim Başbuğ’un açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Şubat Çarşamba günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP milletvekillerine seslenerek, “Parlamentonun hukukunu korumak üzere hepiniz dava açmalısınız” demişti. Erdoğan, “Bu boru göstermeye benzemez. Parlamentonun hukuku boru ile sindirilemez. Bundan yaklaşık 11 yıl önce tüm partilerin desteği ile çıkarılan bir düzenlemenin üzerine FETÖ gölgesi düşürülmeye çalışılması en hafif tabiriyle Meclis’e saygısızlıktır” diye konuşmuştu.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulentorakoglu/eski-genelkurmay-baskani-ilker-basbug-kontrgerillayi-ergenekonu-neden-inkar-ediyor-2057410

Bu haber toplam 169 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim