• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Bülent Orakoğlu: Kıyamet silahı deşifre oldu. New York’u haritadan silebilir

Bülent Orakoğlu: Kıyamet silahı deşifre oldu. New York’u haritadan silebilir
Pentagon tarafından, Rusya’nın Kuzey Kutbu bölgesinde gizli bir şekilde yürüttüğü askeri faaliyetlerle ilgili yapılan tespitler, geçtiğimiz haftalar içinde Amerikan CNN televizyonu tarafından gündeme getirildi.

Haber’de Rusya’nın Kuzey Kutbu bölgesinde yeni yeraltı tesisleri kurmaya başladığı vurgulandı. Kıyıya yakın buzullar arasında inşa edilen bu tesislerin, “Poseidon” projesi için hazırlandığı iddia edildi. Resmi adı 2M39 olan “Poseidon” dünyanın en büyük torpidosu sayılıyor. Rusya’nın ABD sahillerinde tsunami oluşturabilecek olan kıyamet silahı olarak nitelendirilen Poseidon isimli nükleer torpidoyu Kuzey Kutbu’nda test etmeye başladığı iddia edildi. NATO standartlarına göre ‘Kanyon’ adı verilen bu torpido 10 kiloton gücünde nükleer başlık taşıyabiliyor. Rusya’nın Kuzey Kutbu bölgesinden fırlatacağı bu torpidonun ABD kıyılarına rahatlıkla ulaşabileceği düşünülüyor. Nükleer patlamanın yaratacağı tsunami dalgasının New York gibi büyük bir şehri rahatlıkla sular altında bırakabileceği öngörülüyor. Pentagon’un bu çok önemli istihbaratı kamuoyu ile paylaşması Rusya’nın kıyamet silahını engelleme amacı taşıyor. İnşallah dünya böyle bir durumla karşılaşmaz umarım.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulent-orakoglu/kiyamet-silahi-desifre-oldu-new-yorku-haritadan-silebilir-2058199

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim