• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Bülent Orakoğlu: Mersin Polis Evi’ne saldıran iki teröristin kullandığı silahların seri numaralarını Amerika neden istedi?

Bülent Orakoğlu: Mersin Polis Evi’ne saldıran iki teröristin kullandığı silahların seri numaralarını Amerika neden istedi?

Geçen hafta başında Mersin Mezitli’deki Polis Evi’ne uzun menzilli silahlarla saldıran iki HDPKK’lı kadın terörist ile çatışmaya giren polislerimiz kahramanca bir mücadele ile teröristleri etkisiz hale getirirken bir polisimiz şehit bir polisimiz de yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Soylu bu terörist saldırının Amerika merkezli olduğunu, terörist kadınların Münbiç’ten Pazartesi akşamı saat 20.00 itibarıyla paramotorla harekat ederek 12-13 saatlik bir süre içinde, Türkiye’ye geçerek sabah 10’a doğru Tarsus’ta kıyıya yakın bir yere inerek akşama kadar bu bölgede kaldıklarını, daha sonra kendi imkanlarıyla Mersin Mezitli’de bulunan Polis Evi’ne giderek eylemi gerçekleştirirken çıkan çatışmada kahraman polislerimiz tarafından yaralanan ve kaçamayacaklarını anlayan her iki kadın teröristin sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlattıklarını ifade etmişti. Ancak Kılıçdaroğlu’nun İçişleri Bakanlığı açıklamasından iki gün sonra HDPKK’nın açıklamasına sığınarak devleti suçlaması, Amerikalıların Polis Evi’ne saldıran teröristlerin eylemde kullandığı silahların seri numaralarını istemesi bu eylemde örtülü bir iş birliğine mi işaret etmektedir?

Türkiye’de özellikle 2013’ten itibaren muhalefetin, DHKP-C, HDPKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine siyasi alan açan, bu yapıların yeni medya mecralarını kullanmak suretiyle genişlettikleri propagandalarını ve algı operasyonlarını meşrulaştıran, devletin güvenlik kurumlarının eylemlerini sorunsallaştıran, buna mukabil terör örgütlerine karşı yapılan operasyonları “sivil katliamı” ifadesiyle niteleyen bir tutum içinde olduğu görülüyor. Örnek verecek olursak;

-16 Haziran 2013 tarihinde Gezi olaylarında ölen Berkin Elvan yaralandıktan sonra DHKP/C elebaşları tarafından saatlerce bekletilip hastaneye geç gönderildiği ortaya çıktı. Olayın ilk yaşandığı anda Berkin’in hastaneye götürülse kurtulabileceği ifade edildi. ‘Polis ekmek almaya giden çocuğu vurdu’ şeklindeki algı operasyonu ülke gündemine örgütün kara propagandası olarak yayıldı. Gezi Olayları’nın başladığı ilk gün Okmeydanı girişinde bulunan MOBESE’lerin örgüt tarafından sökülmesi sebebiyle oluşan kamera yokluğu, bu olayın aydınlatılamamasına yol açtı.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulent-orakoglu/mersin-polis-evine-saldiran-iki-teroristin-kullandigi-silahlarin-seri-numaralarini-amerika-neden-istedi-2064189

Bu haber toplam 262 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim