• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Bülent Orakoğlu: Pentagon’un maaşa bağladığı Türk gazeteciler

Bülent Orakoğlu: Pentagon’un maaşa bağladığı Türk gazeteciler
Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli Chrest Vakfı’nın AK Parti iktidarını karalamak gayesiyle fonladığı kuruluşların listesi ortaya çıktı.

Her fırsatta Türkiye aleyhinde kara propaganda içerikli haberler yapan gazeteci Ruşen Çakır’ın kurduğu Medyascope listenin ilk sırasında yer aldı. Sözde Chrest Foundation isimli ABD merkezli bir vakıftan fonlandığı anlaşılan Medyascope kurucusu Ruşen Çakır Sözcü’den Aytunç Erkin’e yaptığı açıklamalarda ABD’den fon aldığını hiçbir zaman saklamadığını, anonim şirket hesaplarının yıllardır devlet tarafından incelendiğini iddia ederek, sözde ABD’li vakıftan aldığı milyonlarca paranın yasal olduğunu savunmuştu.

Oysa bağımsız gazeteci Ruşen Çakır(!!!) 16 yıl önce Vatan Gazetesi’nde ‘Pentagon’un maaşa bağladığı gazeteciler‘ başlıklı haberinde Pentagon’un 50 gazeteciyi maaşa bağlayıp ABD lehine yazılar yazdırdığını ve söz konusu gazeteciler arasında 4 Türk’ün yer aldığını belirterek Pentagon’dan fon almayı “Gazetecilik kisvesi altında psikolojik savaş” olarak tanımlamıştı. Pentagon’un maaşa bağladığı Türk gazetecileri o süreçte yerden yere vuran, Çakır, Türk 4 gazeteci için Pentagon tarafından finanse edilen bir siteye yazdıklarını bilmiyor olabileceklerini sanmadığını özellikle belirtmişti. Günümüzde ortaya çıkan ABD merkezli sözde bir vakıf tarafından Medyascoope’nin ilk sıralarda yer aldığı onlarca medya ve haber sitesinin de Cherst Vakıf’dan fonlanmaları hususunu “Bugün yaşananlarla farklı bir haber. Elma ile armut diyebiliriz. Bir tarafta Pentagon’dan para alanlar var diğer tarafta sivil bir vakıftan alınan fon. Elma ile armut bu!” şeklinde açıklamıştı.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulent-orakoglu/pentagonun-maasa-bagladigi-turk-gazeteciler-2059167

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim