• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Bülent Orakoğlu: Suikastta önemli iddia: ‘’Helikopterdeki iki cihazın çalınmasına engel olunabilirdi’’

Bülent Orakoğlu: Suikastta önemli iddia: ‘’Helikopterdeki iki cihazın çalınmasına engel olunabilirdi’’

Yazıcıoğlu suikastı ile ilgili olarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan yeni iddianamede ilk olarak suikastı aydınlatacak en önemli delil niteliğinde olan ‘helikopter paneli üzerindeki Argus 5000CE Skymap 3C isimli GPS cihazlarının çalınmasına neden engel olunmadığının ve sorumlularının araştırıldığı ortaya çıktı. Zira Devlet Denetleme Kurulu raporların tetkikinden de anlaşılacağı gibi Yazıcıoğlu’nu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin neden düştüğünü açıklayacak bu iki cihazın ‘’helikoptere yaklaşan hava araçlarını tespit ettiğini‘’ bu nedenle olay yerinden MAK timlerinde görevli Yarbay Davut Uçum ve Astsubay Aydın Özsıcak tarafından sökülerek çalındığı anlaşılmıştı. Zira Yazıcıoğlu’nun ölümüne neden olan suikastta ortaya çıkan son dakika ayrıntısına göre bölgedeki F-4 uçaklarına ilişkin çok kritik bir bilgiye ulaşılmıştı. Hava radar kayıtlarına göre Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğü an bölgede Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden kalkan iki F-4 savaş uçağı bulunuyordu. Helikopter kazasından önce havalanan savaş uçaklarının radar kayıtlarıyla ilgili yapılan incelemede, 4 dakikalık radar görüntülerinin karartıldığı ya da silindiği belirlendi. Radar kayıtlarındaki ilk görüntülerde kaza yerinin 20 kilometre yakınında jetlerin bulunduğu, ancak genel radar hareketlerinin karartılması nedeniyle son görüntülere ulaşılamadığı anlaşılmıştı. 

Devamı : https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulentorakoglu/suikastta-onemli-iddia-helikopterdeki-iki-cihazin-calinmasina-engel-olunabilirdi-2056936

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim