• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Bülent Orakoğlu: Türkiye, Fransa ve Almanya’da emekli askerlerin hükümetlere ‘muhtıra’ vermeleri tesadüf mü?

Bülent Orakoğlu: Türkiye, Fransa ve Almanya’da emekli askerlerin hükümetlere ‘muhtıra’ vermeleri tesadüf mü?
6 Ocak tarihi ABD için kara bir gün olarak tarihe geçti. ABD’deki Kongre baskını açık bir darbe girişimiydi ve PENTAGON’un önemli bir kısmı işin içindeydi.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde darbe planlayıp uygulayan ABD’nin kendisi bu kez bir darbe tehdidi ile karşı karşıyaydı. Biden ABD Başkanı seçildikten sonra dünyanın yeni bir soğuk savaş sürecine gireceğine işaret eden açıklamalar yapmıştı. Biden 740 milyar dolarlık savunma bütçesinde, ABD Özel Kuvvetleri’nin, ABD’nin ortaklarına Gayrinizami Harp (GNP) için destek yetkisinin arttırılacağını özellikle belirtmişti. Bu gelişmeyle birlikte 2018 yılındaki Ulusal Güvenlik Stratejisi’nin eki olarak gayrinizami harp belgesinin özetinin yayınlanması Gladyo döneminin güçlendirilmiş olarak faaliyete geçirildiğini net bir şekilde ilan ediyordu. ABD Başkanı Biden ülkesinin hegemonik gücünü tekrar kazanması için Ortadoğu, Uzakdoğu, Kafkaslar başta olmak üzere dünyayı resmen kan gölüne çevireceklerini örtülü olarak açıklıyordu. Hedefinde görünür olarak Rusya, İran ve Çin varsa da daha sonra yaşanan gelişmeler öncelikle örtülü olarak Türkiye başta olmak üzere Almanya ve Fransa’yı hedef alıyordu. Çünkü bu üç ülkede de emekli ve muvazzaf askerler Türk ve Avrupa Gladyo’larının kışkırtmalarıyla iktidarlara muhtıra vermişlerdi. Bu durum Biden’in Gladyo şebekelerini bu ülkelerde uyandırılarak Türkiye ve bazı Avrupa ülkelerinin liderlerini hedef aldığının da işaretlerini taşıyor zannımca!

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulent-orakoglu/turkiye-fransa-ve-almanyada-emekli-askerlerin-hukumetlere-muhtira-vermeleri-tesaduf-mu-2058441

Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim