• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bülent Orakoğlu: Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’e Doğu Akdeniz şoku!

Bülent Orakoğlu: Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’e Doğu Akdeniz şoku!
Türkiye’ye karşı birçok kez ittifak kuran Yunanistan Güney Kıbrıs ve İsrail’i şok eden haber Washington’dan geldi.

İsrail gazını Güney Kıbrıs ve Yunanistan iş birliğiyle Avrupa’ya ulaştıracak EastMed projesini ‘hukuksuz’ olarak niteleyen ABD bu projeden geri adım attı. Son günlerde Yunanistan Doğu Akdeniz konusunda hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi dışlayarak, İsrail ve Kıbrıs Rum Kesimi ile birlikte hayata geçirmeye çalıştığı EastMed’in rafa kalkacağı belirtiliyor. Yunanistan, bu konuda umutlarını ABD’ye bağlamıştı. Ancak Trump yönetiminin desteklediği projeye, Biden yönetiminin kapıları kapattığı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a destek veren ülkeleri eleştirmiş, Yunanistan’ı da şöyle uyarmıştı: Yunanistan’ı Türk donanmasının önüne atanların yarın yaşanacak sıkıntıda ortada görünmeyeceklerini Yunanlı komşularımızın bilmesini mülahaza ediyoruz.

ABD’nin Doğu Akdeniz’de yeni bir gerginlik çıkmasını önlemeye çalıştığı görüşünde birleşen Yunan medyası, “Washington, Ankara’ya göz kırptı” başlığıyla okurlarına gelişmeleri aktardı. Ta Nea gazetesi ise “ABD’nin kararı, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz politikasındaki temel unsurlardan birinin ölüm belgesidir” yazısıyla iddialı değerlendirmelerde bulundu.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/bulent-orakoglu/yunanistan-guney-kibris-ve-israile-dogu-akdeniz-soku-2060749

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim