• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Burhan Bozgeyik: Edebiyat Fakültesi’nden Ehl-i Kelam ve Kalem Arkadaşlarım

Burhan Bozgeyik: Edebiyat Fakültesi’nden Ehl-i Kelam ve Kalem Arkadaşlarım
Bizim fakülte (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi), maşallah, çok mümbit bir tarla gibidir. Çok değerli ilim erbabı hocaların rahle-i tedrisinden geçen pek çok ehl-i kelam ve ehl-i kalem yetişmiştir.

Hepsini saymaya bu sütunun hacmi elvermez. Benim okuduğum devrede muhtelif vesilelerle tanıştığımız, birlikte aynı sıraları paylaştığımız, muhtelif ilim ve irfan meclislerinde yan yana bulunup sohbet ettiğimiz arkadaşlarımın çalışmalarını gördükçe müferrah olmuş, eserleriyle iftihar etmişimdir. İşte fakülteden ehl-i kelam ve kalem arkadaşlarım: Metin Ataman, Mustafa Kaplan, İsa Kocakaplan, İskender Pala, Mehmet Ali Bulut, Mehmet Nuri Yardım, Ali Erkan Kavaklı, Dursun Gürlek, Nurettin Taşkesen, Ahmet Tezcan ve merhum İlhan Öztin… Hepsiyle ayrı ayrı hatıralarımız var. Bu değerli dostların isimlerini yâd etmeme, Mehmet Nuri Yardım kardeşim vesile oldu. Son yazdığı üç değerli eseri imzalayıp göndermiş sağ olsun. Alır almaz, başucuma koydum ve okumaya başladım.

Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim