• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Burhan Bozgeyik: Hayat kitaplarla güzel

Burhan Bozgeyik: Hayat kitaplarla güzel
İki konunun muhabbetinden hiç bıkmam: Birincisi, hac ve umre hatıraları, ikincisi ise kitaplar.

Kitapların, kitap dostlarının, kitaba ilgi gösterenlerin, kitabı yayınlayarak hizmet edenlerin, kitaba emek veren kalem ehlinin ise yanımda ayrı bir yeri ve değeri var.

Bu son İstanbul seyahatimizde kitap dostlarıyla da bir araya geldik. Kırk beş yıllık dost Yrd. Doç. Emin Sezer Bey, müstesna bir okuma ve kitap sevdalısı münevverlerdendir. Zaman zaman telefonla görüşürüz. Her defasında da, “İnşeAllah yolum düşünce size uğramak isterim” derim. Son görüşmemizde Nureddin Rüşdü Büngül’e ait “Koçosman” başlıklı şiirden bahsetti. Çanakkale savaşını anlatan bir şiirdi. Osmanlıca metinden Latinceye çevirmişti. O şiirin bir nüshasını almak için direksiyonu Adapazarı istikametine çevirdik. Sağ olsun Emin Bey bizi güzelce ağırladı. Muhabbet ettik. O arada Emin Bey’in ne yaman bir arşivci ve okuma sevdalısı olduğunu bir kere daha gördük. Mühim haberlerin olduğu gazete nüshalarını, dikkatini çeken makaleleri tam sayfa olarak muhafaza etmişti. “Ev lebaleb böylesine arşivle dolu” dedi. Kendisine, “Emin Bey, Adapazarı’nın dört bir yanı güzel, ferah yerlerle dolu, kitapları alıp o mekânlara gidip okuyun” dedim. Bu teklifimi kabul etmedi. “Ben okurken aklıma takılan konuyu hemen bulmam lazım. Onun için kitaplarımın olduğu mekânda okuyorum” dedi. Okumanın, kitaplara değer vermenin en az olduğu memleketimden yola çıkmış, böyle kitap sevdalısı bir dostla teşehhüt miktarı da olsa hemhal olmuştuk. Yüreğimiz ferahlayarak yola revan olduk.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/8783352/burhan-bozgeyik/hayat-kitaplarla-guzel

Bu haber toplam 229 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim