• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Burhanettin Duran: BAE ile nasıl bir yeni sayfa?

Burhanettin Duran: BAE ile nasıl bir yeni sayfa?
Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed'in çarşamba günü Ankara'yı ziyaret ederek enerji, çevre, finans ve ticaret alanlarında 10 anlaşma imzalaması, ikili ilişkilerde "yeni bir dönem" olarak karşılandı.

 Bir yıl öncesine kadar birçok dosyada derin gerilimler yaşayan Türkiye ve BAE'nin "ekonomik ortaklık" temelinde ilişkilerde yeni bir sayfa açması, Ortadoğu'daki normalleşme arayışlarına etkide bulunacak önemde. Bu yakınlaşmanın, bölgemizde 2021'in en önemli gelişmelerinin başında görülmesi yerinde olur.
Karşılıklı çıkar değerlendirmeleriyle gerçekleşen bu normalleşmenin nereye kadar taşınabileceği ve bazı kritik konulardaki (Libya, Doğu Akdeniz ve Suriye gibi) anlaşmazlıklara etkisi merak ediliyor. 2012 sonrasında bölge siyasetinde çok sert rekabet içerisinde bulunan Ankara ve Abu Dabi'nin işbirliğine yönelmesinin temelinde, değişen jeopolitik dengelerin ve iddialı dış politika hamlelerinden çıkarılan derslerin olduğunu söylemek gerekir.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/duran/2021/11/26/bae-ile-nasil-bir-yeni-sayfa

Bu haber toplam 168 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim