• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Burhanettin Duran: Türkiye’ye karşı “iyi polis-kötü polis” oyunu mu?

Burhanettin Duran: Türkiye’ye karşı “iyi polis-kötü polis” oyunu mu?
Doğu Akdeniz'de sular bir türlü durulmuyor. Libya'da Sirte-Cufra hattındaki gerginlik şimdilik Ankara'nın Moskova ve Washington ile yürüttüğü diplomasi sayesinde kontrol altında.

Ancak Beyrut limanını yok eden patlama ve Yunanistan ile Mısır'ın provokasyonu bölgedeki gerilimi yeniden yükseltti. Atina ve Kahire, Ankara'nın Kasım 2019'da Trablus ile imzaladığı ve BM'ye bildirdiği deniz yetki anlaşmasının tam hilafına olan sözde münhasır ekonomik bölge anlaşması imzaladıklarını önceki gün duyurdu. Hatta Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, sözde anlaşmanın Ankara ile Trablus arasında imzalanan anlaşmanın "tam tersi" olduğunu söylemekten çekinmedi. Tartışmalı bölgelerde sondaj çalışmalarını yeniden başlatan Ankara'nın cevabı ise hızlı ve netti.Yunanistan ve Mısır arasında deniz sınırı bulunmamaktadır. Türkiye ve Libya'nın haklarını ihlal eden sözde anlaşma yok hükmündedir. Türkiye bu alanlarda hiç bir faaliyete izin vermeyecektir. Doğu Akdeniz'de kendi haklarını ve Kıbrıslı Türklerin haklarını kararlılıkla savunmaya devam edecektir. Bu anlayış sahada ve masada ortaya konacaktır.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/duran/2020/08/08/turkiyeye-karsi-iyi-polis-kotu-polis-oyunu-mu

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim