• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Cafer Keklikçi: Osman Akkuşak

Cafer Keklikçi: Osman Akkuşak

Usta yazar Osman Akkuşak, 89 yaşında (14 Eylül 2020 Pazartesi) dâr-ı bekaya irtihal etti. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının yaşayan canlı şahitlerinden biri olması nedeniyle vefat ettiğini öğrendiğimde üzüldüm. Akkuşak, Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının taşıyıcı hafızasıydı. Yahya Kemal’den günümüze neredeyse tanımadığı, sohbet etmediği şair yoktu. Osman Akkuşak, canlı bir (edebiyat) hatırat kitabı gibiydi. Anadolu irfanıyla İstanbul zarafetini kendinde meczetmiş değerli bir yazardı. Osman Akkuşak ismini, şahsen tanımadan önce hiçbir yerde okumamıştım.

2003 yılıydı. Cağaloğlu’nda bir dergide çalışıyorum. Sabahleyin büroyu açtım bir sigara yaktım pencereden dışarıyı izliyorum. Kapı zili çaldı. Derginin bürosu binanın girişinde olduğundan adres sormak için zili çalan çok oluyordu. Aslında ayak altı bir yer değildi ama nedense o sokaktan geçen adres sormak için dergiye geliyordu. Kapıyı açtım, boyu benim yarı boyumda, klasik şapkalı bir adam kapıdan girdi. Bildiğiniz köylü bir amca, öyle düşünüyorum. Bu düşünceyle buyurun dedim, adres soracağını zannederek nereyi arıyordunuz dedim.

Devamı : https://www.milligazete.com.tr/makale/5475530/cafer-keklikci/osman-akkusak

Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim