• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Cam Kırıkları Elmas Tanecikleri

Cam Kırıkları Elmas Tanecikleri
Yazar kıssaları da olayların anlaşılmasında aktif ve etkin bir şekilde kullanarak okuyucunun konuyu daha iyi kavramasını sağlamaktadır. Özellikle dünya ahiret dengesinde bir hocanın beş dakikalık vaazında bir asayla olayı özetlemesi çok anlamlıydı.

Cemil Gül hocamın o latif konuşması ve sohbeti kadar tatlı ve ibret verici kitabı: Cam Kırıkları ve Elmas Tanecikleri. Mevsimler Kitap’tan çıkan bu eser uzun yılların birikimi sonucu insanlığa elmas tanecikleri değerinde hediyeler sunmaktadır.

Kitap karşılıklı sohbet tadında geçmektedir. “Değerli kardeşlerim!” ifadesiyle sanki yazarla birebir söyleşide bulunuyormuş gibi hissediyorsunuz.

İnsanlığı şeytanın peşinden sürükleyen amellerin cam kırıkları ve cennete götürecek davranışlarında elmas tanecikleri olarak değerlendirilmesi oldukça güzeldi. Kitap akıcı üslubu ve mizahi yaklaşımıyla okuyucuyu kitabın içine sürüklüyor. Hele “Memo” figürü kitaba ayrı bir değer ve güzellik katmış. Bir derviş edasıyla çıkışları ise düşündürücü bir özelliktedir.  Hocanın. Memo ile girdiği diyaloglardaki espriler mizah yüklüdür. Bu diyaloglar yaşamı İslam inancı çerçevesinde sorgulamaktadır.

Beş bölümden oluşan kitabın düzeni de oldukça anlamlı.

Devamı: https://www.insaniyet.net/cam-kiriklari-elmas-tanecikleri/

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim