• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Çâre Dergisi’nden Doğumunun 100. Yıl Dönümünde Abbas Sayar Özel Sayısı

Çâre Dergisi’nden Doğumunun 100. Yıl Dönümünde Abbas Sayar Özel Sayısı
Türk edebiyatına şiir, roman, hikâye, düz yazı alanında önemli eserler vererek 1999 yılında aramızdan ayrılan Abbas Sayar, doğumunun 100. Yılında Çâre Dergisi özel sayısı ile yâd ediliyor.

 Yozgat’ta doğan ve has bir Yozgat’lı olarak ömrünü tamamlayan Abbas Sayar, Yozgat merkezli olarak yayın yapan Çâre Dergisi’nde sadece Türk Edebiyatına yaptığı katkılarla değil, gazeteci, siyasetçi, ressam yönüyle de mercek altına alınıyor.

Yayın yönetmenliğini Mustafa Mete’nin yaptığı, sayı danışmanlığını ise Kâmil Büyüker’in yaptığı Çâre Dergisi’nin 16. Sayısında Ramis Karabulut “Bozkırın Edebiyatçısı: Abbas Sayar”, Ahmed Güner Sayar “Yozgat’ın Manevi Dünyasının Abbas Sayar’ın Şairliğine Tesiri: Bir Deneme”, İsmail Karakurt “İlk baskı, İmzalı Şiir Kitaplarıyla N. Abbas Sayar ve Şiiri Üzerine Notlar”, Mustafa Uçurum “Anadolu Sesli Şair; Abbas Sayar”, Ethem Baran “Dersini Almış da Ediyor Ezber”, Abdullah Kasay “Bir Eski Zaman Masalı Ya da Can Şenliği”, Hanife Şahin “Avrupa’ya İşçi Göçü Bağlamında Dik Bayır Romanı” Erdem Sarıkaya “Köy Edebiyatının Bozok Yaylasından Yükselen Sesi: Abbas Sayar”, Seyfi Çelikkaya “Abbas Sayar ve Yozgat Sevdası” ve Elif Güneşer & Halil İbrahim Güneşer “Abbas Sayar’ın Mistik Dünyasının Şiirlerine Sipiritüel Yansımaları” başlıklı yazıları ile yer alıyor.

 

Devamı: https://www.insaniyet.net/care-dergisinden-dogumunun-100-yil-donumunde-abbas-sayar-ozel-sayisi/

Bu haber toplam 424 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim