• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

D. Mehmet Doğan: Edebiyat felsefenin yanında

D. Mehmet Doğan: Edebiyat felsefenin yanında
Türk Felsefe Derneği Başkanı Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ı ziyaret etti.

15 Eylül 2022 tarihinde TYB de gerçekleşen ziyarette, felsefe ve edebiyat konuları üzerinde önemli görüş alış verişinde bulunuldu.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi, düzenledikleri sempozyum, paneller  ve yayınladıkları “Felsefe Dünyası” dergisi ile felsefenin kamuoyunun gündeminde kalmasına gayret ettiklerini, Derneğin kurucusu Prof. Dr. Necati Öner’in felsefenin ülkemiz için ehemmiyetine ilişkin fikirlerinin hayata geçirilmesi noktasında çaba sarf ettiklerini belirtti.

D. Mehmet Doğan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, daha önce başarı ile gerçekleştirilen felsefe şûralarında olduğu gibi TYB ve Türk Felsefe Derneğinin birlikte faaliyetler düzenleyebileceğini söyledi.

Felsefe ve edebiyatın birbirlerinden farklı alanlar olmalarına rağmen birbirlerinin zengin içeriklerinden beslendiklerini  ifade eden Doğan, Edebiyat felsefenin yanında olacaktır” diye konuştu.

Ziyarete Türk Felsefe Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Celal Türer,  TÜFED yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir, Doç. Dr. Muhammed Enes Kala ve TYB Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Erdemir katıldı.

Bu haber toplam 421 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim