Fuarın kırkıncı yılı ve giderek daha da büyüyen bir organizasyon...
Cesena Fuarcılık ve Macfrut Fuarı’nın başında Türkiye’yi çok iyi tanıyan, bilen, anlayan biri var: Renzo Piraccini…
Uzun yıllar ülkemizde çalışmış, Türkiye’nin tarımdaki yerinin ve potansiyelinin çok farkında ve Türk sanayisinin gücünü yakından biliyor. Türk firmaların ilgisinden memnun; iki ülke arasındaki ilişkilerin daha güçlü olabileceğini düşünüyor.
Piraccini’yle fuarda sohbet ettik.
Dedi ki...
“Türkiye’yi Akdeniz coğrafyasındaki stratejik işbirliği ülkesi olarak belirledik. Türk firmaların fuara katılımı Avrupa pazarı için çok önemli.”
Piraccini dışında birçok kişiyle konuştuk, bir araya geldik.
Türkiye’yi yakından takip ediyorlar.
Bu potansiyeli daha iyi kullanmamız gerektiğini her fırsatta yazıyorum.
İtalya’da, Rimini’de bunu bir kez daha gördüm.
Fuarın açılışını İtalya Tarım Bakanı Francesco Lolobrigida yaptı. Pandemiyle hayatın değiştiğini ve tarımın herkes için stratejik bir konu olduğunun anlaşıldığını söyledi.
Lolobrigida, tarımda verimlilik için sürekliliğin ve sürdürülebilir politikaların önemine de dikkat çekti.
Türkiye’nin tarımda yapabileceği daha çok şey olduğuna inananlardanım.
İtalyan bakanın dediği gibi tarım artık en stratejik konuların başında geliyor.
Yapay zeka ve dijitalleşme
artık tarım için de hayati
Yıllardır fuarlara katılıyorum. Arada farkları hissedebiliyorum. Teknolojiler değişiyor, iş yapma biçimleri yeniden şekilleniyor. Ama bu sefer fark ettim ki, yapay zeka ve dijitalleşme giderek ağır basıyor.
Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/deniz-sipahi/turkiye-akdenizdeki-en-stratejik-ulke-42272931
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.