• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Doç. Dr. Ali Faruk Yaylacı: Kim Bu Küreselciler Ya Hu

Doç. Dr. Ali Faruk Yaylacı: Kim Bu Küreselciler Ya Hu
Bir önceki yazıda kimilerinin “küreselciler” diye başlayan eleştirileri artık alaycılıkla karşıladığından bahsetmiştik.

Bu kesim insanlar, komplo teorilerinin basitliği ve bu teorilere karşı çıkmanın dayanılmaz hafifiliği eşliğinde düşünerek, küreselcilerin günah keçisi makamına çıkarıldıkları sonucuna varmaktadırlar. Yine daha önce dediğimiz gibi bu grubun diyesi şudur ki “her türlü problemin ardında küreselcileri görmek kolaycılık ve sorumluluktan kaçmaktır” Elbette bu saptama en az haklı olduğu derecede yanlış bir yargıdır.

İdeal işleyiş yanılgısı olarak adlandırmış olduğumuz türden bir hatanın ürünü olsa gerektir olayların zihnimizdeki ideal doğaları gereğince akıp gittiğini düşünmek. Sanki toplumlar ve ülkeler olabildiğince doğal bir zeminde kendi başlarına devinip durmaktadır. Oysa son birkaç yüzyıldır Amin Maalouf’un deyimiyle “dünyanın çivisi çıkmış”, bırakın toplumları ve ülkeleri toplulukların ve bireylerin bile kendilerine özgü doğal hallerinde yaşayıp gitmelerinin imkanı kalmamıştır.

Bilimsel gelişmelerinin taç giydirmiş olduğu teknolojinin egemenliğinde dünyayı rayından çıkaranların mirasyedileri bugünün küreselcilerinin yönetici sınıfıdır elbette. Kim bu küreselciler sorusunun cevabı açıktır. Aslında çoğu zaman en aşikar şekilde ortada olandır en gizlenmiş zannedilen. Teoman Duralı hocanın adını kamil bir nitelikte koyduğu üzere “çağdaş İngiliz-Yahudi mediniyetine” mensuplardır onlar. Hoca, Çağdaş Küresel Medeniyet başlıklı büyük eserinde çok açık seçik tarif etmiştir küreselcileri ve yapıp ettiklerini. Tarihte topyekun insanlığa hükmetmiş bir büyük birader şekliyle hiç karşılaşmadık diyor Duralı hoca. Taki bu zamana dek!

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/09/28/kim-bu-kureselciler-ya-hu/

Bu haber toplam 313 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim