• İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Doç. Dr. Ali Murat Kırık: En büyük siber suç endişesi sahte haberler!

Doç. Dr. Ali Murat Kırık: En büyük siber suç endişesi sahte haberler!
Lloyd's Register Foundation'ın yayınladığı rapora göre, siber suçlar küresel nüfusun en büyük endişelerinden biri haline geldi.

Ayrıca salgın döneminde artan sahte haberler de bu tür riskler arasında en üst sırada yer alıyor. Birleşik Krallık’ta hizmet veren bir hayır kurumu olan Lloyd's Register Foundation; 142 ülkede 150 bin kişiyle yapılan görüşmelerden derlenen ilk Dünya Risk Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. Ankete katılanların yaklaşık % 71'i siber suçları en büyük endişelerinden biri olarak gösterdi ve neredeyse tüm internet kullanıcıları siber suçların birtakım yönlerinden korkuyor.

 

En büyük endişe kaynağı sahte haberler!

 

Bu kategorideki en büyük endişe, çevrimiçi dolandırıcılığın (% 45) ve siber zorbalığın (% 30) önüne geçen sahte haberler (% 57) oldu. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde sonuçlar ülkeye ve bölgeye göre değişkenlik gösterdi. Örneğin, Birleşik Krallık'ta yanıt verenlerin çoğu sahte haberler (% 62) ve çevrimiçi dolandırıcılık (% 69) konusunda endişeliydi. Portekiz (% 78), Fransa (% 74) ve İspanya (% 71) dâhil olmak üzere diğer Batı Avrupa ülkelerinin internet dolandırıcılığından endişelenme olasılığı daha da arttı. Siber zorbalıkla ilgili endişeler, geniş genç nüfusları sayesinde düşük gelirli ekonomilerde en güçlüydü. 15-29 yaşları arasındaki katılımcıların yaklaşık üçte biri (% 34), 65 yaş ve üzerindekilerin yaklaşık beşte birine (% 21) kıyasla çevrimiçi zorbalık konusunda endişelendiklerini söyledi. Kadınlar (% 32) bu konuda erkeklerden (% 28) biraz daha endişeliydi.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/en-buyuk-siber-suc-endisesi-sahte-haberler/

Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim