• İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Doç Dr. Enes Bayraklı: Tam bağımsız Türkiye’nin garantisi: Yerli ve millî savunma sanayii

Doç Dr. Enes Bayraklı: Tam bağımsız Türkiye’nin garantisi: Yerli ve millî savunma sanayii
Savunma sanayisinde yaşanan gelişmeler baş döndürüyor.Neredeyse her hafta yeni bir proje başlıyor, tamamlanıyor ya da yeni bir safhaya geçiyor.

Deniz, kara ve hava araçları, insansız sistemler, füzeler, çeşitli platformlar için motorlar, hava savunma sistemleri ve daha niceleri…

SSB Başkanı İsmail Demir’in açıklamasına göre 750’den fazla proje aynı anda yürütülüyor.

Sadece son bir ayda yaşanan önemli gelişmelerin bir kısmına bakalım:

18 Ekim’de kısa menzilli Balistik Füze Tayfun’un test görüntüleri yayınlandı. Füzenin menzilinin 561 km olduğu açıklandı. Tayfun açıklanana kadar Türkiye’nin elindeki en uzun menzilli balistik füze olan Bora’nın menzili 280 km idi.

18 Kasım Cuma günü deniz kabul testleri devam eden çok maksatlı amfibi gemisi LDH Anadolu’ya Seahawk ve Super Cobra helikopterleri iniş gerçekleştirdi.

Bayraktar tarafından geliştirilen TB-3 SİHA ve insansız savaş uçağı Kızılelma’nın da LDH Anadolu’ya konuşlanması planlanıyor. Böylece dünyada ilk defa uçak gemilerinde insansız savaş uçakları konuşlandırılmış olacak.

Türk donanmasının amiral gemisi olacak olan LDH Anadolu’nun önemli bir güç çarpanı olarak önümüzdeki aylarda hizmete girmesi bekleniyor.

Aynı gün Millî Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi SİPER bir testi daha başarıyla geçti. SİPER Blok I Füzesi kendi menzil rekorunu kırdı.

19 Kasım’da ASELSAN tarafında geliştirilen Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi'nin testlerinin tamamlandığı açıklandı. Göker çok alçak irtifa hava savunma ihtiyaçları ve kara tehditlerine karşı geliştirildi.

20 Kasım Pazar günün Bayraktar Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı piste çıktı. Kısa süre içerisinde uçuş testlerinin başlaması bekleniyor.

Bu gelişmeler Türkiye’nin savunma sanayii ihracatına da yansıyor.

20 yıl önce sadece 248 milyon dolarlık ihracat yapan Türkiye’nin 2022 yılı ihracatının 4 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/12580719/doc-dr-enes-bayrakli/tam-bagimsiz-turkiyenin-garantisi-yerli-ve-milli-savunma-sanayii

 

Bu haber toplam 146 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim