• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Doç. Dr. İsmail Şahin: Amerika’nın yeni sınavı Hindistan

Doç. Dr. İsmail Şahin: Amerika’nın yeni sınavı Hindistan
Türkiye kamuoyunda en çok konuşulan konulardan birisi de Hindistan ile Rusya arasında S-400 hava savunma sistemleri satın alınmasına ilişkin anlaşmaydı.

İki ülke yaklaşık üç yıl önce bu yönde bir anlaşma imzalamış ve Nisan 2023’e kadar teslimatların tamamlanması konusunda mutabakata varmışlardı. Rus haber ajanslarının aktardığı bilgiye göre, geçtiğimiz ayın ortalarından itibaren S-400 sistemlerinin teslimatına başlanmış.

Türk kamuoyunun yanı sıra uluslararası kamuoyunun bu anlaşmaya ilişkin merak ettiği husus, Amerika’nın Türkiye’ye yaptığı gibi Hindistan’a da bir yaptırım yoluna gidip gitmeyeceğiydi. Son haftalarda basına düşen bilgiler ve yapılan üst düzey açıklamalar, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Hindistan’ın “ABD’nin Hasımlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA)” kapsamındaki yaptırımlardan muaf tutulması için bir formül arandığına işaret ediyor.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/8751175/doc-dr-ismail-sahin/amerikanin-yeni-sinavi-hindistan

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim