• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Doç. Dr. İsmail Şahin: Doğu Akdeniz’de Atina-Kahire anlaşmazlığı

Doç. Dr. İsmail Şahin: Doğu Akdeniz’de Atina-Kahire anlaşmazlığı
Mısır’ın 18 Şubat tarihinde Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri kapsamında ilan ettiği ruhsat sahalarını, Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmayı da dikkate alarak belirlemesi, Atina’da ciddi tepkiye ve endişeye yol açtı.

Kahire, geçtiğimiz yıl Yunanistan’la imzaladığı deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşmasında da Türkiye’nin kıta sahanlığının güney sınırlarını göz önünde bulundurmuştu.

Resmi düzeyde açıklanmamasına karşın basına yansıyan kulis bilgileri, Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın Mısır’ın ihaleye açtığı teklifte yer alan 18. parselin ihaleden çıkartılması ya da söz konusu haritanın değiştirilmesi için Mısır hükümetine baskı yaptığını işaret etmektedir.

Miçotakis hükümetinin, Mısır’a geri adım artırabilmek amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde her türlü aktörü devreye sokmaya hazırlandığını belirten kaynaklar, Atina’nın bu konuda Avrupa Birliği, Fransa ve ABD’nin etkin desteğini aradığını belirtmektedir.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/6553608/doc-dr-ismail-sahin/dogu-akdenizde-atina-kahire-anlasmazligi

Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim