• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Doç. Dr. İsmail Şahin: Kıbrıs Türk Solu ve Türkiyeli göçmenler

Doç. Dr. İsmail Şahin: Kıbrıs Türk Solu ve Türkiyeli göçmenler
Günümüzde İngiltere, Türkiye, Avustralya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde adadaki Kıbrıs Türklerinin akrabaları yaşamaktadır.

Zorlu ve başa baş geçen bir seçimin ardından Başbakan Ersin Tatar, KKTC’nin beşinci cumhurbaşkanı seçildi. Yaklaşık bir yıldır adadaki seçimlerin, Türkiye’nin adayı ile Kıbrıs Türklerinin adayı arasında geçeceği yönünde yoğun bir kampanya yürütülüyordu. Açıkçası bu kampanyanın sahibi Mustafa Akıncı’yı destekleyen sol kesimdi. Nitekim bu vaziyeti, seçim sonrasında bazı sol gazetelere yansıyan, “Erdoğan kazandı”, “Erdoğan istedi Tatar kazandı”, “Akp çalıştı Tatar kazandı” şeklindeki manşetlerden de takip etmek mümkündür.

Öyle ki daha seçimin öncesinde de “Türkiye’nin seçime müdahale edeceği” tartışmaları kamuoyunu meşgul etmeye başlamış, bu çerçevede Havadis gazetesi Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri için, “Büyükelçi değil, seçim militanı” manşetiyle yakışıksız bir haber yapmıştı. Kıbrıs’ta yaşayanlar veya orayı yakından takip edenler, her seçimde, özellikle sol partilerin seçimleri kaybedeceği veya kaybettiği dönemlerde, bu yöndeki tartışmalara şahit olmuştur.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/doc-dr-ismail-sahin/kibris-turk-solu-ve-turkiyeli-gocmenler

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim