• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: Karanlık ve hayali gelecek; distopya

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan: Karanlık ve hayali gelecek; distopya
Her şeyin olabildiğince berbat olduğu hayali yer, kapkaranlık bir gelecek ve anti-ütopya olarak tanımlanır distopya.

Yönetme sanatı olarak da siyaset; herhangi bir ülkenin ekonomi, eğitim, sağlık ve kültür gibi alanlarda belli kimselerin söz sahibi olduğu ve karar alıp-uyguladığı organizasyon şeklinde ifade edilebilir. Bu sanat, en basitten en karmaşık yapılara kadar uzanan, her türlü görevi içeren bir memuriyet işidir. Bu göreve gelen kimsenin ülkenin kaynaklarını doğru şekilde kullanması ve tasarruf etmesi beklenir. Yani devlet, halkın kendisidir. Herhangi bir kişi, kurum, parti ya da STK kendini tüm organizasyonun tek sahibi gibi göremez.

Ne var ki bu ideal tasavvur, sınırsız yetkilerle yönetimi elinde tutan kişiler ve partiler aracılığıyla bozulabilir. Yani gücü herhangi bir kontrol veya denetimine gerek duymadan kullanabilenler, zamanla yönetimlerini baskı, adaletsizlik ve istibdat şekline çevirebilirler. Ülke bir kaos ortamı içerisinde doğru ile yanlışı ayıramayan her şeyi belirleme yetkisinin bir şahsa veya partiye ait olduğu bir konuma savrulabilir.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim