• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Erbay Kücet: 100 YIL SONRA SARAYBOSNA

Erbay Kücet: 100 YIL SONRA SARAYBOSNA

Bugüne kadar kültür, edebiyat ve sanat dünyamıza ait değerlerimizi günümüz insanına farklı etkinliklerle ifade ederek hayırlı olduğu kadar insanî, hatta tarihî görevlerde bulunan ülkemizde kültür, sanat ve edebiyat alanında çalışmalar yapan insanların bir araya gelerek 1978 yılında faaliyetlerine başlayan Türkiye Yazarlar Birliği’ninhakemli dil, edebiyat ve sosyal bilimler dergisi olan ‘TYB Akademi’nin Eylül sayısında Balkan savaşlarının üzerinde durulmamış olan büyük göç ve muhaceret edebiyatına ayırmış.

 “Balkan Savaşlarının 100. Yılında ‘Büyük Göç ve Muhaceret Edebiyatı’ Sempozyumu” yla akıllara gelmeyen yüz yıl öncesinden günümüze sarkan tarihî olayın edebiyatla ilişkisini ilim adamlarına yorumlatırken, öte yandan da sempozyumun yapılacağı yeri de aynı coğrafyadan seçerek ‘buradayız’ denilmiş oldu.

13-16 Aralık 2012 tarihlerinde Yazarlar Birliği’nden ‘D. Mehmet Doğan, İbrahim Ulvi Yavuz, Ahmet Fidan, Hicabi Kırlangıç, Atilla Mülayim, Öner Buçukçu, Fatih Gökdağ, Ercan Yıldırım, Mustafa Efe ile Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik’le birlikte bildirilerini sunmak üzere Doç. Dr. Akif Kireççi, Dr. Zülküf Oruç, Doç. Dr. Mehmet Ö. Alkan, Yrd. Doç. Dr. Hasan Korkut, Yrd. Doç. Dr. Can Ünver, Prof. Dr. Belkıs Gürsoy, Doç. Dr. Ahmet Sami, Doç. Dr. Rıdvan CanımYıldırım Ağanoğlu, Prof. Dr. Birol Akgün, Prof.Dr. Tufan Gündüz, Prof. Dr. Mahir Aydın, Doç.Dr. Murat Erdoğan ve Dr. Birgül Demirtaş’tan müteşekkil akademisyenlerden oluşan kafilemiz 13 Aralık Perşembe günün başlangıcı bir saatte Ankara Esenboğa Havaalanı’nda eda edilen sabah namazı sonrasında İstanbul Yeşilköy Havalanı’ndan katılımlarla Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna, onların söyleyişiyle ‘Sarayova’ ya ulaştığında karla örtülü çatılardan önce yüksek dağlardaki karları görüyoruz.

Devamı: https://erbaykucet.com/2021/07/19/100-yil-sonra-saraybosna/

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim