• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Erbay Kücet: Alkışlarımız Ankara Kulübü'ne

Erbay Kücet: Alkışlarımız Ankara Kulübü'ne
Altmışlı yıllarda Ankara’da devletin düzenlediği tören/merasimler Ulus Meydanı’nda yapılırdı.

Resmi bayram günlerinde annem-babam ve kardeşlerimle cadde kenarında elimizde bayraklarla asker ve izcilerin geçişlerini seyrederdik. Bando eşliğinde kortej yürüyüşündeki atlı ve yaya görüntüleri ile renk katan seymenler çok hoşuma giderdi. Onların özel kıyafetler içindeki heybetleri aklımdan hiç çıkmamış olacak ki, yürüyüş, tavır ve davranışlarımı etkilediler. Dostlarımdan bazıları yürüyüş tarzımdan ve tavırlarımdan dolayı “Yürüyüşüne hastayım” diye çok takılmıştır.

İşte bu seymen sevgimizden dolayı Ankara’ya hizmet yolunda faaliyetleriyle öne çıkan sivil toplum örgütlerine üyeliğimiz gönüllülük esasına göre olmuştur. Mustafa Kemal’in “Seymenlik geleneğini yaşatın” ifadeleriyle 1932 yılında “Ankara Kulübü” adıyla kurulan, 1947 senesinde Vehbi Koç’unda içinde bulunduğu ikinci kuşak Ankaralıların “Ankara Kulübü Derneği” adıyla faaliyetlerine devam eden Ankara Kulübü Derneği’ne üyeliğimiz Dr. Bülent Kalıpçı’nın başkanlığı dönemine denk gelmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tertip ettiği etkinliklere seymenlerimizin iştiraklerini bu vesileyle belirtmek isterim. TBMM’nin açılış tarihi olan her 23 Nisan’da Ankara Kulübü yönetimini ne zaman arasam veya çağırsam seymenlerimiz en güzel kıyafetleriyle gelerek milletimizin takdirine mazhar olmuşlardır. Onlarla sadece dernek mensubu olarak değil, Ankaralı olarak aramızdaki muhabbeti hiç bitirmedik diyebilirim.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/alkislarimiz-ankara-kulubune-5279/

Bu haber toplam 230 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim