​Erbay Kücet: Belediyelerde Kültür

​Erbay Kücet: Belediyelerde Kültür
Yerel yönetimlerin asli görevlerini aksatmaksızın bulundukları alanlarda kültürel çalışmalarda bulunmasının önemli olduğunu geçtiğimiz son çeyrek yüzyılda ülkemizin değişik bölgelerinde gördük.

Bir vefa olarak kültür alanında yapılanları ilk başlatanlara buradan şükranlarımızı gönderiyoruz.

Belediyelerimizin hizmet alanı kapsamında bulunan mahallerde, ilişkilerin geliştirilmesi ve kültürel değerlerin korunması konusunda çalışmalar yapmak, bu çalışmalara üniversitelerin, meslek kuruluşlarının, sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının katılımını sağlamanın vazifeleri olduğunun altını çiziyorum.  

Belediyelerimiz yaptıkları etkinliklerden basınımızı gerektiğinde haberdar etmekle beraber, bazen yayınlarını gönderme nezaketinde bulunarak geniş kitle tarafından duyulmasını sağlamaktalar. Görevi icabı yoğun mesaisini halkının daha uygun şartlarda yaşaması için alt yapı ve diğer çalışmalara veren başkanların ayrıntı mesabesindeki bu duyarlılıklarla ilgilenecek vakitlerinin olmadığını biliyoruz. Belediye birimleri arasında kültür müdürlerinin takip etmesinin daha kolay olduğunu düşünerek yayınlardan köşemizde dilimiz döndüğünce söz ediyoruz.

Doğup büyüdüğüm topraklarda emeklilikle nihayetlendirdiğim bürokrasi hayatımız süresince müstear yazılarımızla basın dünyasında yer aldığımızı, Milat’taki köşemize verdiğimiz ‘Ankaralama’ isminin de tesadüfen konulmadığını yerel yöneticilerimiz duyarlarsa sitemimize gecikmeli de olsa cevap geleceğini düşünüyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Çankaya, Altındağ, Mamak, Keçiören, Sincan ve Etimesgut gibi merkez ilçeleri dâhil hiç birisinden yaptıkları çalışmalarla ilgili ne bir davet, ne bir yayın ne de bir not şahsıma gelmediğini buradan duyurmak istiyorum.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/belediyelerde-kultur-3412/

Bu haber toplam 302 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim