• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Erbay Kücet: ​Kültürün adresi

Erbay Kücet: ​Kültürün adresi

 “Evde kal Türkiye!” sloganına uyarak uzun zamandır yürüyemediğim Kızılay semtinde maskesini çene altına indirip rahat tavırlarıyla dolaşanları gördüğümde eski günleri düşünerek yürüdüğümde Tarkan Zengin ve Mustafa Ekici’nin ‘Hoş geldin ağabey’ hitabıyla karşılaması hoş olmuştu.

3 Temmuz 2021 Cumartesi günü delegelerin katılımıyla yapılacak olan “Türkiye Yazarlar Birliği 21. Olağan Genel Kurulu” için pandemi dönemindeki etkinliklerinde tasarlanıp üretilen (!) yeni mekân şartlara uygun hazırlanmıştı. Dostlarla hal ve hatırda mesafeye dikkat ederken, aynı titizliği kâğıt bardaklarda ikram edilen çayları yudumlarken dikkat etmediğimi söyleyebilirim.

Kongrenin Divan Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ilk sözü TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ a verdiğinde yaptıklarından söz edip, önemli projeleri hayata geçirdiklerini, millî, manevî, tarihî ve kültürel değerlerimizi araştırma, geliştirme, yaşatma ve gençlere benimseterek yarınlara taşımak için çabalarının devam ettiğinin altını çizdi.

Daha sonra söz alan Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Başkanı Mehmet Doğan lügat konusuna temasla, Türkçenin geldiği durumun içler acısı halinden bahsederek yetkilileri göreve davet etti. Doğan’ın özellikle akademik çevrelerde konuşulan dille ilgili tenkitleri salonda alkışlarla karşılığını bulurken sivil toplum kurumlarının her şeyi devletten beklememesi gerektiğini de vurguladı. Önümüzdeki günlerde kurum ve kuruluşun katılımıyla “Türkçe Şurası” projesini hayata geçirmek istediklerini ifade eden Mehmet ağabeyden sonra söz verilen Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Karatepe TYB'nin 43 yıldır var olduğunu ve bu haliyle aynı kulvardaki birçok kuruluşu geride bıraktığını, Birliğin zengin bir tarihe sahip olduğunu, Türkiye'nin çok önemli gelişmelerinin buradan takip edilebileceğini belirtti. Konuşmasında akademik araştırmaların sığlığından ve ülkemiz insanına hitap etmediğinden üzülerek bahseden Şükrü hocaya ‘haklısın’ diyoruz.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/kulturun-adresi-1265/

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim