• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Ergün Diler: Büyük tümen!

Ergün Diler: Büyük tümen!
BAZI önemli isimler, AÇIK ve NET konuşarak dengeyi mücadeleyi anlatır. Sık sık yazdığım gibi bunların başında Fransa lideri Macron gelir...

Avrupa Ordusu'ndan söz eden, "Çin ve Rusya'ya hatta ABD'ye güvenemeyiz. Güvende değiliz" diyen hep oydu. AB'yi uyandırmaya gayret eden lider olarak hep önde yer aldı. İşaret ettiği pek çok şey gerçekleşti. Rusya tehdidin altına imza atan güçtü... Oysa SOVYETLER BİRLİĞİ yıkılıyor, parçalara ayırılıyor ve koca bir kısmının AVRUPA'ya katılması öngörülüyordu. Bu nedenle SOVYETLER'e giren KÜRESEL A TAKIMI hızla ilerliyordu. Rockefeller da, Soros da, Rothschildler de oradaydı. Seçtikleri isimleri ceplerinde 5 kuruş olmasa da OLİGARK haline getirmeyi başarıyorlardı. Siyasi değişimi ekonomik değişimle besliyorlardı. Bunlardan biri de SOVYETLER yıkıldıktan sonra 1990'larda ÖZELLEŞTİRME ile büyüyen ve SİBİRYA PETROL alanına hükmeden Mihail Borisoviç Hodorkovski oluyordu. 2003 gibi Putin gücü eline geçiriyor ve YIKIMLA elde edilen servetleri geri alıyordu. Hodorkovski ile ortağı Platon Lebedev de hedef oluyordu. Yıllarca hapis yatıyorlardı. 10 yılın sonunda ALMANYA hem de DIŞİŞLERİ BAKANI düzeyinde devreye giriyor ve PETROL ZENGİNİ YUKOS'un sahibi HODORKOVSKİ'yi serbest bıraktırıyordu. YUKOS'un patronu uçağa atlıyor ve Berlin'e iniyordu. SOROS'un AÇIK TOPLUM VAKFI'nın gönüllü üyesi olarak PUTİN'e Moskova'ya savaş açıyordu. İsviçre de desteğini esirgemiyordu... Bunu bilenlerin başında Macron geliyordu... Tansiyonun çıkacağını ilk gören Fransa lideri, Merkel'le görüşmesinde "Rusya ile ortak tarihi ve coğrafyamız bulunuyor. Rusya Avrupa'dadır. Rusya ile sürekli ilişkimizin olması çıkarımızadır..." diyordu. Ve ardından "Bunu Şansölye Merkel ile ayrı ayrı ve beraber yapıyoruz. Bunun devam etmesi önemli..." diye de not ekliyordu. Asıl cümle sonradan geliyordu: Stratejik olarak Rusya ile diyalog olmazsa Avrupa'da barış, güvenlik ve istikrar sağlanamaz... Demek ki neymiş? AVRUPA'nın güvenliği için AB-RUS dayanışmasına ihtiyaç varmış. Peki bu oldu mu? Elbette olmadı. ABD göstere göstere geldi, KUZEY AKIM BORU HATLARINI patlattı. "Yapacağım" dediğini yaptı. SOVYETLER'İN yıkılmasıyla AB İLE BÜTÜNLEŞMESİ İSTENEN RUSYA'YI aldı karşı kutba koydu. Doğru mu? 

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2023/03/17/buyuk-tumen

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim