• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Ergün Diler: CEO’loji

Ergün Diler: CEO’loji
KAVGANIN Amerika Birleşik Devletleri içinde olduğunu ve herkesi içine çektiğini yazıp duruyorum.Merkez orası.

ABD Başkanı Donald Trump seçildikten kısa bir süre sonra, yani 2016'da, "Birleşmiş Milletler, büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen şu an sadece insanların bir araya gelerek konuşup iyi vakit geçirdiği bir kulüp, çok üzücü" dedi mi? Evet, dedi...
Aradan bir yıl geçtikten sonra Başkan Trump yine Birleşmiş Milletler'de "Egemen ulus devletlere dayalı yeni bir sistem kuralım" dedi mi? Tabii ki dedi...
Bir yıl sonraki konuşmasında ise "KÜRESELLEŞME BİTTİ" çıkışı yaptı mı? Elbette yaptı...
İşte şu an CORONAVİRÜS üzerinden sallanan dünyanın şifreleri orada... Yani şu üç cümlede saklı... Zaten sık sık "GÖRÜNMEYEN DÜŞMANA KARŞI SAVAŞIYORUZ" diyen Trump kavganın taraflarını net olarak çiziyordu. Sadece bizim buralarda anlaşılması zaman alıyordu.
Trump ve DERİN AMERİKA'nın işaret ettiği görünmeyen düşman DOLAR'I ELİNDE TUTAN KÜRESEL ELİTLERDİ!
Ve hızla gittiğimiz son sahne için ittifakların netleşmesi gerekmekte... KÜRESEL ELİTLER SOVYETLER'in kurulmasında da yıkılmasında da yer aldı. Yıkıldığı zamanki güçleri tavan yapmıştı. Nasıl Sovyetler ve Rusya üzerinden sahne aldılarsa şimdi de oyun alanları ÇİN! Savaşın bir tarafı doğal olarak ÇİN... Ama ÇİN'i PARAYI ELİNDE TUTAN ELİTLER olarak görmek durumundayız. Çin'e güç veren, hayata veren, akıl veren, bu sahne gerisindeki görünmeyen OLUŞUM!
Hepimiz CORONAVİRÜS ile yatıp CORONAVİRÜS ile kalkarken çok önemi olaylar yaşandı.
Coronavirüs sonrası her şey değişecek. Net! Ancak şirketler buna çok hızlı başladı.
Önümüzdeki 100 yılda bile olmayacak CEO değişimi, sadece 3 ayda yaşandı.
SAP CEO'su Bill McDermott, Renault'un CEO'su Thierry Bollore, Seat'ın CEO'su Luca Meo, T-Mobile'ın CEO'su John Legere, Credit Suisse'in CEO'su Tidjane Thiam, McDonald's CEO'su Steve Easterbrook, Circle CEO'su Sean Neville, BMW Group'un CEO'su Harald Krueger, Turvo CEO'su Eric Gilmore, Linkedln CEO'su Jeff Weiner, IBM CEO'su Ginni Rometty, Harley Davidson'un CEO'su Matthew Levatich, Walt Disney'in CEO'su Bob Iger, Nokia'nın CEO'su Rajeev Suri ve Boeing CEO'su Dennis Muilenburg görevlerinden alındı. Neler oluyor diye sorabildik mi? Sanırım hayır!.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2020/03/28/ceoloji

Bu haber toplam 352 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim