• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ergün Diler: Koşu!

Ergün Diler: Koşu!
DÜN de yazmaya gayret ettiğim gibi sınırlarımızın hemen dışında olmayan yok. Adeta KÜRESEL mücadele alanı belirlenmiş olan bölgede, herkes kendi çıkarı için elinden geleni yapmakta.

 Haliyle bundan en çok etkilenen de Türkiye... Bölge çok uzun zamandır İSTİHBARAT SAVAŞLARININ ANA ÜSSÜ DURUMUNDA. Olan biten çok şey gazetelere televizyonlara yansımıyor. Belli merkezlerde hazırlanan sipariş haberlerle kitleler yönlendiriliyor. Bu da işin doğasına uygun... Açalım... ABD büyük bir küresel güç olarak iki kez KÖRFEZ'e çıkarma yaptı mı? Yaptı. Temel amacı neydi peki? Evet! Kürtler'e ayrı bir devlet kurarak yeni bir partner meydana getirmek ve bu oluşum üzerinden AVRUPA'nın ve birlikte çalıştığı güçlerin ORTAOĞU'da ROL almasını frenlemekti. Mümkünse engellemek. ABD petrole ihtiyacı olduğu için değil, kimin nasıl ve ne kadar kullanacağına karar vermek için buradaydı. Rakipleri için! Yani AVRUPA ve ÇİN için... Körfez harekatlarında ORDUSUNU sahaya süren ABD sonra destek verdiği PEŞMERGE ile yürüdü. ARAP BAHARI ile başlayan rüzgarlar sert esince bunlar SURİYE'ye kadar hatta bizde GEZİ PARKI'na kadar ulaşınca dengeler değişti. 2013'ün ortalarından sonra IŞİD ortaya çıktı. Büyük araçlar konvoylar son model silahlar iletişim imkanları bir anda herkese "NELER OLUYOR YA" dedirtti... Hızla büyüyen bu yapı 2014'te MUSUL'u ele geçirdi. Irak'ın ikinci büyük şehri IŞİD'in elindeydi... Kurgu da hazırdı. İstihbarat servisleri devredeydi... Örgütün lideri kimsenin bilmediği tanımadığı görmediği yaşayıp yaşamadığı bile bilinmeyen Ebu Bekir el-Bağdadi'ydi. İbrahim Avad İbrahim el-Bedri yani Ebu Bekir el-Bağdadi'nin, 1971 yılında Irak'ın Samarra kentinde doğduğu ileri sürülmekteydi. Siyah kıyafetli bir fotoğrafı vardı. Tek bir foto ile muazzam bir ALGI meydana getirilmişti. Herkes onu konuşuyor ancak gören bilen yoktu. ABD gibi gökyüzünde binlerce uydusu olan bir DEV, aradığı halde onu bulamıyordu. Musul'u alan örgüt 2015'te hem Suriye'de hem de Irak'ta koca bir toprak parçasına sahip oldu. Bu 2016-2017- 2018'de de devam etti. Ancak 2014 önemliydi!

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2022/11/25/kosu

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim